Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedbergs passning till LBK

/

Bollnässonen Jocke Hedberg är ålderman i Falu BS-truppen med sina 31 år.
I kvalmatchen mot Ljusdal lät han tre raketer tala för sig – och i eftersnacket går han hårt åt domarna efter det uppmärksammade matchstraffet.
– Jag vet inte om de har plockat med domare från division 2, säger han.

Annons

2008 lämnade Jocke Hedberg moderklubben Bollnäs GIF för att testa lyckan i Falu BS. Då blev det en säsong hos "Bandymasarna", innan han begav sig ännu längre söderut, till Göteborg för spel med GAIS.

De tre senaste säsongerna har han varit i Falu BS igen – ett ungt lag som gått från division 1 direkt till elitseriekval under ett år.

– Jag är faktiskt äldst i laget, säger 31-årige Hedberg.

Falu BS har visserligen fått stryk i varje kvalmatch – men ändå stått upp imponerande bra.

– Vi försöker gå ut och vinna fast det inte spelar någon roll egentligen. Vi kan göra jävligt bra matcher ändå, säger Jocke Hedberg, som själv presenterade sig efter sex spelade minuter. Falun körde en hörnvariant, Jocke Hedberg stannade bollen och sköt en pärla som var så hård att Ljusdals målvakt Jonas Svensson inte kunde hålla bollen.

Tio minuter senare, efter att Ljusdal kvitterat till 1–1, höll han sig framme igen med skottklubban – 2–1 för Falun rätt upp i krysset på en hörna. Sitt tredje mål för dagen gjorde han i andra halvlek – det betydde 4–6, även det på en kalasträff ur högervinkel.

– Man får ju till det ibland, tre bra mål, säger Jocke Hedberg.

Efter matchstraffet på målvakten Patrick Kaemmerle i första halvlek fick Falu BS spela med tio man i nästan 70 minuter. Jocke Hedberg ser med kritiska ögon på det som hände.

– Man kan summera den här matchen som att vi inte riktigt fick chansen att spela om det. Ska man ta rött kort i det där fallet när det är en stor klump med spelare så ska man väl ta två, ett i vardera lag, säger han och fortsätter:

– Jag vet inte om de har plockat med domare från division 2, eller om de inte vågar ta Ljusdalsspelare för att de spelar i elitserien. Jag vet inte riktigt vad det beror på, säger Jocke Hedberg.

Närmare i sin upphämtning än 5–6 kom inte Jocke Hedberg och hans Falu BS.

– Vi krigar på bra, jag är jävligt stolt över grabbarna, säger han, och levererar en liten passning till motståndaren Ljusdal inför den för tre av fyra lag i kvalet dramatiska upplösningen på tisdag.

– Skulle jag vara i Ljusdals sits så skulle jag vara lite orolig, de kan inte göra det bättre trots att de är en man mer i 70 minuter.

Bollnässonen Jocke Hedbergs sejour i Falu BS är över för den här gången efter den sista kvalomgången. Han lämnar staden.

– Jag har träffat en flickvän från Sundsvall, så jag ska flytta dit, säger han.

Bandyn då?

– Ja, bandyn... Jag ska väl spela vidare på något sätt.

Mer läsning