Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedqvist efter Vänersborgs haveri mot Broberg: "Det får inte ske"

/

Han räddade en poäng för IFK Vänersborg.
Men inte var Joakim Hedqvist särskilt glad för det.
– Jag är jättebesviken över att vi bara får en poäng, säger han.

Annons

Att kalla IFK Vänersborgs start mot Broberg för lyckosam är en underdrift. Den var snarare en explosion orsakad av det tyngsta nyårsartilleriet, med enorma följder dessutom.

Christoffer Fagerström utnyttjade ett försvarsmisstag och dunkade upp bollen i nättaket redan efter fem minuter, och kort senare lirkade Nils Berner in 2–0, elegant framspelad av Emil Viklund.

Efter ännu en fadäs i Brobergs uppspelsfas kom 3–0 från Fagerström, och innan matchuret hade tickat upp till 16 minuter så var ställningen 4–0. Målskytt? Joakim Hedqvist, efter ett anfall som var bländande vackert.

– Vi spelade fantastiskt bra så långt och gjorde jävligt fina mål. Alla ville vara delaktiga. Sedan var det som bortblåst, konstaterar Hedqvist.

In till pausvilan hade försprånget krympt till två bollar, och IFK-spelarna såg ut att ha minskat med flera decimeter i längd jämfört med några minuter tidigare.

– Det blev lite tajtare efter ett tag, och de var fysiska också, men vi ska klara av det. Med en 4–0-ledning borde man kunna vara lugn och vänta på att de ska göra någonting, men ändå arr det vi som gjorde att Broberg fick komma in i matchen.

Efter pausvilan gick gästerna från Hälsingland snabbt upp jämsides med IFK Vänersborg, och plötsligt befann man sig i underläge när Martin Söderberg utnyttjade ett passivt försvarsspel med 67 minuter på matchuret.

– Det får inte ske, konstaterar Joakim Hedqvist, som ändå räddade en poäng åt sitt IFK i slutminuterna.

Från 30 meter drog han till, och bollen landade precis intill den högra stolpen, utom räckhåll för målvakten Dennis Wasberg.

Hedqvist kunde också ha blivit ännu större hjälte på tilläggstid, när han sköt i en liknande position.

– Jag skulle ha spelat Mikko (Lukkarila) där, men då hade jag redan bestämt mig. Annars hade han varit fri. Det är bedrövligt det också, säger anfallaren självkritiskt.

Samtidigt konstaterar Joakim Hedqvist att poängen inte var helt utan betydelse:

– Den blir säkert viktig i slutändan.

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning