Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedqvist om sitt nya derby: "Inte samma som när man spelade mot Bollnäs"

/

Jocke Hedqvist fortsätter att leverera i Vänersborg.
Tvåstadsderbyt mot Gripen blev inget undantag – men som derby betraktat var det en bit från hans tidigare holmgångar i Hälsingland.
– Det var inte samma tryck som när man spelade mot Bollnäs, säger 38-åringen.

Annons

Mötet mellan Gripen och Vänersborg är ett derby som väcker känslor. På isen – och vid sidan av. Men för Jocke Hedqvist, som är van derbyn i Hälsingland, infann sig aldrig den där superladdningen.

– Det är inte samma sak som med Bollnäs-Edsbyn, det var inte samma tryck, bara 1 800 personer. Jag spelade ju nån gång när det var 8 000 på Sävstaås under min första sejour i Edsbyn, säger han.

På isen så var Vänersborg i hygglig kontroll och malde till slut ner Gripen och vann med 5–1. Enligt Hedqvist ett givet scenario sett till hur spelet såg ut.

– Det här är deras match för året, Gripen var tajta bakåt och vi visste att vi skulle få jobba, vi har lite lägen i första, jag missar en straff bland annat. Men vi för spelet i 90 minuter och i andra så kommer utdelningen när de inte orkar. Så är det mot många lag, de orkar kriga i 75 minuter, säger Jocke Hedqvist.

Efter matchen ska det, enligt obekräftade uppgifter, ha förekommit stenkastning mot Vänersborgs supporterbuss. Det var inget som Jocke Hedqvist hört något om på fredagskvällen. Men han bekräftar att det var många poliser på plats.

– Jag vet att det finns en del personer som håller på, jag såg att det kom 20 poliser efter matchen. Men vi hörde ingenting på vår buss. För vissa supportrar så brinner det mer än det ska, säger han.

Vänersborg har nu två raka segrar och närmast väntar dubbelmöten med Edsbyn, med start på onsdag. Matcher som Jocke Hedqvist ser fram mot.

– Det blir kul att möta Edsbyn, sen får vi se var vi har Vänersborg. Det är så för alla lag tycker jag, att man åker på någon smäll då och då. Det är bara Västerås som har trummat på. Men vi har haft en bra vecka och jag känner mig pigg.

Och det är lika roligt att göra mål?

– Jag var rent dålig i början av serien så det är härligt att göra mål, det är ju det jag ska göra. Det är fortfarande lika roligt.

Mer läsning