Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Hela matchen är en tung sekvens"

/

Med tio minuter kvar att spela mot Hammarby lämnade publiken Sävstaås.
En tyst protest efter säsongens sämsta insats av Bollnäs.
– Vi är dåliga med boll och sega över alla linjer. Det är årets bottennapp, säger tränaren Jocke Forslund.

Annons

Drygt 1 400 personer hade letat sig upp på Sävstaås för att se omstarten i elitserien.

Knappt hälften var kvar när slutsignalen ljöd och visade upp 3–8 på resultattavlan.

Det Bollnäs bjöd på höll ingen vidare klass, och Jocke Forslund bara suckade åt eländet.

– Det är tio minuter som är bra i andra halvlek, annars är det väldigt stressat och vi spelade inte med det lugn vi brukar ha. Och vi gör otroligt många enkla tekniska misstag, säger Jocke Forslund.

Men trots att Bollnäs inte fick något att stämma så var man ändå med rätt hyggligt. hemmalaget reste sig efter en mardrömsstart där Hammarby på 20 minuter gick upp till 3–0, samtliga gånger efter att man sågat sig igenom Bollnäs väldigt enkelt.

Men ett viljemål av Daniel Berlin – och ett skott från hörnflaggan av Per Hellmyrs, gjorde att Bollnäs ändå hade kontakt inför andra halvlek.

– Ja, vi är ju med trots att det går rejält emot. men överlag så är vi inte beredda på att stå emot den kraft Hammarby kommer med, de verkar ha fått bra med energi efter tränarbytet, säger Ville Aaltonen, som utsågs till matchens hemmalirare.

Det var också han som gav extra hopp då han satte en hörna för 3–4 direkt efter paus. Hammarbys replik kom strax efter genom junioren Jonas Enander, men sedan hände inte mycket mer, och de flesta väntade nog på en slutforcering.

Då kom en avgörande sekvens. Först krockade Jens Wiik olyckligt med Adam Gilljam, men kunde spela vidare, men i samband med en dubbelutvisning på Andreas Westh och Markus Kumpuoja så klev han av – vilket ledde till ommöbleringar i Bollnäs.

– Det var en tung sekvens, eller hela matchen kändes som en tung sekvens. I första kör Hammarby ifrån oss och i andra så försvarar de sig bra och kontrar, säger Jocke Forslund, som i stället för en bred hemmaoffensiv fick se Hammarby ösa på fram till seger med 8–3.

– Det fattas några procent. det är bara att titta framåt nu, för det här duger inte, säger Ville Aaltonen.

Mer läsning