Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helavuori derbyhjälte mot Edsbyn: "Det bästa trycket jag varit med om under min karriär"

/

Bollnäs har hittat nivån som kan göra laget till en SM-finalkandidat.
7–3 i annandagsderbyt mot Edsbyn imponerar – och allra bäst trivdes Samuli Helavuori.
– Vi kan nog vara överens om att det här är den bästa match jag gjort, säger finländaren.

Annons

Efter upphämtningen till 4–4 i derbyt på Sävstaås har Bollnäs växt som lag med en formkurva som pekar allt brantare uppåt.

– Vi har hittat dit vi vill vara nu i matcherna mot Edsbyn och Sandviken, vi har höjt oss allihop och har bättre närvaro, säger Samuli Helavuori, som redan när lagen kom in på isen visste att det skulle bli en speciell dag.

– Det var roligt att spela i dag, vilken stämning. Det bästa trycket jag varit med om under min karriär, det kändes direkt när vi kom ut, så man måste tacka fansen.

Se även: Snabbanalys från Edsbyn: "Hellmyrs på mitten ger Bollnäs en helt annan dimension"

Att Jonas Edling tämligen omgående gjorde 1–0 på hörna för Edsbyn blev mest en parentes i matchen för Bollnäs. Christian Mickelsson kvitterade rätt snabbt efter ett flygande anfall och sedan följde två raka mål från Helavuori, det första efter att han turligt fått bollen centralt från Per Hellmyrs och vispat in bollen på halvvolley, det andra efter en fin boll från Daniel Berlin.

– Vi skapar mycket mer än vad Edsbyn gör. Vi hade lite tufft när vi åkte på två utvisningar i första, men vi får energi när vi klarar det. Vi får ställa om mycket på dem och skapar ju lägen nästan varje gång vi kommer upp, säger Samuli Helavuori.

En avgörande sekvens kom direkt efter paus när Per Hellmyrs gjorde 4–2 på hörna. Edsbyn fick sedan aldrig till något hot mot Bollnäs som växte ju längre matchen led.

Se även: Hellmyrs efter segern mot Edsbyn: "Det är på den här nivån vi måste spela bandy"

– Viktigt att vi får målet på hörna där tidigt i andra och sedan rinner det på. Vi fick mycket omställningar på dem, där ser man nackdelen med att spela med fyra backar, det blir mycket ytor för oss, säger Samuli Helavuori.

Finländaren fick avsluta matchen med att fastställa 7–3 och fullborda sitt hattrick. Och han höll med sina lagkamrater som efter matchen skrek att "vi krossar dem"

– Ja, man kan nog säga att vi krossar dem i dag, vi har rätt mycket fler lägen vi borde ha gjort mål på. Det var ett bra resultat.

Hur firar du det här?

– Jag ska väl hem och kolla höjdpunkterna och sen blir det blir lite god mat och avslappning.

Se även: Andersson efter derbyförlusten: "De kontrade bort oss flera gånger"

 

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning