Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellmyrs imponeras av Bollnäs nyförvärv

/

Ökad träningsbelastning och två spetsvärvningar.
Bollnäs laddar för en längre säsong än i fjol – och Per Hellmyrs imponeras redan av Christian Mickelsson och Anders Spinnars.
– Det är toppkvalitet, säger stjärnhalven inför säsongspremiären mot Broberg.

Annons

Här kan du följa Bollnäs–Broberg på Bandypuls.

När Bollnäs kommunfullmäktige röstade nej för bandyhall i april var det en närmast kokande Per Hellmyrs som uttryckte sin besvikelse i Bandypuls direktsändning.

Fyra månader senare väljer han att se det positiva med den rinkträning som laget ägnat sig åt i augusti. Hittills har Bollnäs bara tränat en enda gång på fullstor plan i Edsbyn – delvis av ekonomiska skäl, men Per Hellmyrs ser också fördelarna.

– Det blir snabba beslut och mycket tekniskt när det är trångt. Man får träna otroligt mycket på att göra tekniska saker i hög hastighet. Och det är så tidigt på säsongen än, så vi kommer hinna träna på stor is. Det är ingen fara så.

Är det så ni väljer att se det i avsaknaden av hall?

– I den bästa av världar hade vi kunnat träna på storplan sedan dag ett, men nu är det inte så. Det här är ett bra sätt att tänka lite på klubbens ekonomi och att gilla läget. Alla accepterar det och vi kör fullt ut, säger Per Hellmyrs.

Vad gäller träningen har Bollnäs höjt belastningen jämfört med i fjol. Laget befinner sig just nu i en intensiv period med kombinerade is- och barmarkspass på två och en halv timme. På isträningarna har Per Hellmyrs redan noterat att nyförvärven Anders Spinnars och Christian Mickelsson blir en stor tillgång i vinter.

– De har kommit in i laget och klubben på ett jättebra sätt. Det är toppkvalitet på "Mickels" målfarlighet, det har vi redan sett tydliga tendenser av. Och så Spinnars kraftfullhet. Det är jättekul, säger han.

På söndagen ställs Bollnäs mot Broberg i säsongspremiären. Likadant var det i fjol, på exakt samma datum. Då vann Broberg med 4–1.

– Det är mest kul att få komma ut och spela match, sedan får vi se vad det blir av det hela. Vi fick stryk förra året och det vore kul om vi kunde vinna nu även om det kanske inte är det viktigaste sådana här gånger. Det är mycket träning just nu, därför är det roliga inslag med matcher, säger Per Hellmyrs.

Tränaren Jocke Forslund vill se "ett startläge" i säsongspremiären.

– Sist vi spelade var mot VSK (i februari), sedan har det gått en tid och nu vill man se hur det ser ut. Vi har ju någon ny gubbe sådär, men jag inbillar mig att vi är längre fram nu än i fjol rent tankemässigt och hur vi vill spela.

Bandypuls liverapporterar från matchen.

LÄS MER

Rexin hyllar truppen inför debuten: "Finns en kultur som är väldigt bra"

Mer läsning