Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellmyrs längtar "hem" till Edsbyn – trots turbulensen efter derbyt på Sävstaås

/

Efter derbyt på Sävstaås delade Per Hellmyrs ut en känga till Edsbyns supportrar.
Det är glömt nu – och Bollnässtjärnan längtar efter att få komma "hem" och spela.
– Det ska bli superroligt. Edsbyn är ju fortfarande hemma för mig och jag trivs att spela där, säger han.

Annons

Efter mötet på Sävstaås så menade Per Hellmyrs att det är tragiskt hur vissa beter sig mot honom bland Edsbyns supportrar, och han delade ut hård kritik vilket orsakade en hel del reaktioner i sociala medier.

LÄS MER: "Det är tragiskt hur de beter sig"

LÄS MER: Red Farmers: "Det är utagerat"

Men en vecka senare är det ingenting som Bollnässpelaren tänker på.

– Jag har faktiskt fått en ursäkt från vissa inom Red Farmers och det är stort av dem, jag ser att det som varit har varit. Det ska bara bli roligt att komma hem och spela. Edsbyn är ju hemma för mig fortfarande och jag trivs bra att spela där, säger Per Hellmyrs.

TV: Se Hellmyrs drömmål på Sävstaås

Så allt känns bara bra?

– Ja, det känns jättebra inför annandagen, vi har bra insatser med oss dit. Det är en speciell match med många hemvändare som går på bandy. Det är en extra krydda och det ska bli superroligt att spela uppe i Edsbyn.

Efter derbyt i Bollnäs, där just Hellmyrs räddade ett kryss på tilläggstid, har laget spelat dubbla matcher mot Sandviken och plockat tre poäng. Ett gott facit som visar att Bollnäs är på rätt väg efter en småkrånglig höst.

– Återigen en riktigt bra insats av oss, vi blir inte ens störda av att de har ledningen med två mål. Vi har en enorm ryggrad. Det har hänt något de tre senaste matcherna och alla har höjt sig fem procent. Det är aggressivitet, närvaro och energi i allt vi gör. Vi har en go känsla och bra harmoni i gruppen, säger Per Hellmyrs, som ändå är ödmjuk inför uppgiften.

KRÖNIKA: Svensk bäst – men Hellmyrs stal rubrikerna

För Edsbyn har inte förlorat på hemmaplan än, och en sju matcher lång segersvit är till för att tas på allvar.

– De är ett jättestarkt lag, de är enorma hemma och har en trygghet där så det kommer krävas väldigt mycket om vi ska ta en eller två poäng där, säger Per Hellmyrs.

En ingrediens att ta med sig till derbyt är spelet från mötena med Sandviken, där Bollnäs långa stunder dominerat spelet. I tisdagens möte i Göransson Arena fick man Sandviken att bli stillastående långa stunder.

– Vi är otroligt duktiga att äga boll och spela efter våra villkor. Vi håller ju inte boll bara för att tiden ska gå, utan för att skapa lägen framåt och frukten av bollhållningen blir ju som sista 20 mot Sandviken då de blir trötta och stillastående och vi kan komma till fler chanser än dem, säger Per Hellmyrs.

LÄS MER: Bollnäs kryssade med mersmak i Sandviken

En annan sak att ta med sig är den positiva effekt Bollnäs fick ut av sin timeout i andra halvlek mot Sandviken då tränaren Jocke Forslund flyttade upp Hellmyrs på mitten. Det gav en offensiv kraft som Sandviken inte kunde värja sig mot.

– Jag spelar där tränaren vill, ibland blir det halv och ibland på mitten. Jag får ju vara inblandad i fler offensiva situationer på mitten, som halv kan jag bidra med lugnt och bollhållning. Det är lika roligt att spela på båda ställen, säger Per Hellmyrs.

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning