Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellmyrs nöjd efter nytt styrkebesked: "Man blir taggad av att möta riktigt bra lag"

Bollnäs har inlett säsongen mot tuffast tänkbara motstånd. Och kanske lämnar de två inledande insatserna mot Västerås och Sandviken en del kalla kårar hos Sveriges oddssättare?

Annons

Bollnäs har valt en tuff start på sina försäongsmatcher. Och det har gett god utdelning. Först 3–2 mot Västerås – och på onsdagen 5–5 borta mot Sandviken efter att laget hämtat upp underläge 2–5.

Per Hellmyrs är nöjd med Bollnäs start och insatser mot tippade topplagen Västerås och Sandviken.

– Jag tycker det återigen är en mycket väl genomförd match för att vara så tidigt på säsongen. Vi har några stunder med riktigt bra spel med spelare i rätt lägen, och våra forwards kommer till rätt många avslut i dag också, säger Per Hellmyrs, som imponeras av Bollnäs slagstyrka med tanke på förutsättningarna.

– Vi har väl fyra träningar och en match på stor is. Så det är ett bra kvitto att vi kan hävda oss mot lagen som tränar inomhus varje dag. Jag tycker fasen att det är kul att vi tar ett kryss. Det finns träningsmatcher och så finns det träningsmatcher, säger Per Hellmyrs.

Bollnäs var väl så bra som Sandviken i den första halvleken och hade 2–2 i paus. Men direkt i andra kopplade Sandviken greppet med tre raka och rätt snabba mål från Christoffer Edlund.

Bollnäs fick ingenting att stämma, och det var ingen som knappt märkte när Oskar Olsson plöjde sig igenom och gjorde 3–5.

TV: Se reprisen av matchen här

Men några minuter senare var det match på allvar igen när Markus Ståhl enkelt satte 4–5 bakom Joel Othén.

– Jag vet att han kommer där varje gång och lägger bollen på ytan och han har en feeling som inte många har och som inte många vet om att han har. Han bara tar ner den och sätter den, säger Per Hellmyrs.

En stund efter Bollnäs 4–5-mål tog Sandviken en timeout. Tio minuter senare kvitterade Ville Aaltonen till 5–5 på en hörna.

På tilläggstid fick Bollnäs sedan en hörna – och då plockade laget fram en klassiker och lade en lång på Ville Aaltonen som bara kunde måtta in 5–5.

– Man vill vinna de här matcherna och prestera bra. Vill man sätta ett eget spel och fokusera på det så är det kanske bättre att möta sämre lag, men vi vill bli bättre och slå de bästa lagen och då kan det vara lika bara att börja med dem. Man blir extra taggad och går in för det mer, säger Per Hellmyrs.

Hur står ni nu jämfört med samma tid förra året?

– Jag tycker att vi börjat några procent högre i år än förra säsongen. Vi har lättare att komma till avslut och skapar mycket mer. Vi tar oss fram bra. Och det blir roligare ju äldre man blir, man njuter mer.

LÄS MER: Anfallsstjärnan levererade direkt

Sen var det oddsen. Bollnäs står i sju gånger pengarna vid seger i elitserien. Vad säger du om det?

– Alla supportrar lassar väl in på sina lag, eller kanske inte alla... men sju gånger pengarna är bra odds på oss, vi kommer vara där och nosa i toppen i år.

Mer läsning