Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellmyrs om drömpassningarna i elfte raka segern: "Bra killar som åker bra i djupled"

/

Bollnäs segertåg fortsätter – den elfte raka tvåpoängaren kom mot Vetlanda.
Kvar på näthinnan efteråt var två passningsdelikatesser signerade Per Hellmyrs.
– Man ser ju direkt om det öppnar sig en yta på ett par meter, säger den 32-årige speldirigenten.

Annons

Med 33 målgivande passningar på 25 matcher så toppar Per Hellmyrs elitseriens assistliga.

När Bollnäs tog lagets elfte raka seger genom att besegra Vetlanda med 4–1 så visade han varför är vassast i serien på att servera medspelare.

Den första passningsdelikatessen kom drygt halvvägs in i den första halvleken, i den då fortfarande mållösa matchen. Hellmyrs chipp skar igenom det småländska försvaret och bollen hamnade hos Ville Aaltonen, som på ett tillslag kunde skicka in bollen bakom Christian Boman i Vetlandas mål.

Direkt efter paus var det dags igen. Den här gången var det en perfekt djupledspassning längs isen som öppnade upp för Christian Mickelsson. Bollnäs skyttekung satte behärskat målet som innebar 3–0.

– Det var bra genomskärare. Bra killar som åker bra i djupled, och det öppnar upp sig när vi låter bollen gå. Då kan man lägga fram dom där, säger Per Hellmyrs och fortsätter.

– Man ser ju direkt om det öppnar sig en yta på ett par meter och man får tillfälle att slå dom där. Våra forwards ligger där dom ska ligga och då blir det mål.

Läs mer: Snabbanalys från matchen: "Bara ett lag på banan"

I övrigt bjöds de 1 629 åskådarna på Sävstaås på en jämn första halvlek. Men ett effektivare hemmalag kunde gå till pausvila med 2–0.

Och var den första halvleken jämn, så blev den andra raka motsatsen. Bollnäs tog över totalt och gick fram till 4–0, innan Vetlandas skyttekung Joakim Andersson kunde dundra in ett tröstmål i matchens slutskede.

– Dom kanske mattas av något. Samtidigt som vi snäppar upp det lite, det fattades lite i första halvlek. Då sitter defensiven som det ska, och målen ramlar in framåt. Vi har inte uppfunnit hjulet igen i halvtid, säger Per Hellmyrs, självklart nöjd med att imponerande segersvit förlängdes.

– Det känns såklart jättebra, vi fortsätter att rida på den här vågen och tar varje jobb med stor ödmjukhet. Så är det, vi kommer väl förberedd inför varje uppgift och vi genomför det på ett bra sätt.

Läs mer: Vetlandas Mikael Nilsson: "Dom är bättre än oss i dag"

Inför söndagens omgång hade Bollnäs siktet inställt på att kliva upp på andra plats i tabellen. Men så blev det inte, då Villa Lidköping tog en tung skalp och bortabesegrade Västerås.

– Det är som det är, vi måste vinna våra matcher. Sen får vi se vilken plats vi hamnar på och hur det blir. Det är bara att gå in i slutspelet med en stark tilltro, och fortsätta med det vi håller på med på samma linje.

Dagens motståndare, Vetlanda, kan ni få möta i slutspelet. Är kvartsfinalmotståndare något som du tänker på redan nu?

– Nej, man kan inte sväva iväg och börja spekulera. Då är det lätt att man tappar fokus. Vi måste genomföra alla matcher på ett bra sätt, så tar vi ett nytt avstamp sen. Och det gör vi också, vi har ett bra fokus på sättet som vi genomför den här matchen. Och det var samma sak i fredags, i en tuff bortamatch mot Bajen.

Mer läsning