Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellmyrs sågar Edsbyns supportrar: "Det är tragiskt hur de beter sig"

/

Per Hellmyrs räddade kryss mot Edsbyn med ett drömmål på övertid.
Men efter derbyt var Bollnässtjärnan riktigt förbannad – på Edsbyns supportrar.
– Det är tragiskt hur publiken beter sig mot mig i match efter match, säger Hellmyrs.

Annons

När jublet över en räddad poäng lagt sig i Bollnäs omklädningsrum kom Per Hellmyrs ut, märkbart irriterad. Och när frågan kom om hur derbystämningen var så kunde han inte hålla sig längre.

– Det är jättehärliga matcher i och med att jag har en historia i klubben (Edsbyn) och många kompisar där, så är det speciellt på många sätt och vis. Men det är tragiskt hur publiken beter sig mot mig i match efter match, säger han.

Hur menar du då?

– Det är obscena gester och burop och det haglar kommentarer emellanåt. Jag tycker att det är ett riktigt illa beteende.

Per Hellmyrs menar att det måste finnas någon gräns för vad man kan göra eller säga från läktarplats.

– Jag har inte betett mig illa mot Edsbyn på något sätt och varit med och spelat hem fyra SM-guld till dem, jag tycker jag kan kräva lite mer respekt från dem. De kan sluta att vara bittra nu.

TV: Se alla målen från derbyt på Sävstaås

Säkert gav det extra energi i mötet med Edsbyn. För efter en smakstart, där Hellmyrs gav Bollnäs ledningen redan efter knappt två minuter, bröt Edsbyn tillbaka och var det bättre laget.

Särskilt illa såg det ut för Bollnäs i mitten av andra perioden när Edsbyn gick upp till 4–2 och kopplade ett segergrepp. Men ett hörnmål gav nytt hopp – och sedan avslutade Per Hellmyrs matchen i den fjärde övertidsminuten med ett drömmål.

– Jag har en punkt först, Mattias Andersson, som inte hänger med. Jag river mig loss och bestämmer mig för att göra mål. Jag bestämde mig för att borra och få minst en straff med mig. Ett otroligt skönt mål, jag drog in den liggandes i luften, säger Per Hellmyrs.

Och när slutsignalen kom så var det glada miner i Bollnäs.

– Det här var en värdefull poäng, men en ännu mer värdefull insats, viktigt för vår framtid. Vi spelar med en oerhörd energinivå och närvaro och ger aldrig upp. Det är fler som kliver fram, det finns stor potential i varje spelare och nu blev vi tvingade att höja oss flera procent, säger Per Hellmyrs, som klev upp som mittfältare då Daniel Berlin låg sjukt hemma i Sandviken.

– Det är jättebra, jag får jobba med skridskoåkningen defensivt och ligger högre upp i banan och får delta i fler kontringar. Jag kände väl att ansvaret höjdes ytterligare när inte Berlin var med, jag gjorde mitt bästa och jag gör min bästa match för säsongen.

LÄS MER: Så är läget just nu i elitserien

Mer läsning