Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellmyrs: "Som att spela utomhus i oktober"

/

Isen fortsätter vara mjuk i den varma bandyhallen Erofey.
Något som sliter hårt på spelarna.
– Det är som att spela utomhus i oktober, säger ytterhalven Per Hellmyrs.

Annons

För den som sett Per Hellmyrs i Bollnäs i elitserien ter det sig kanske konstigt att han inte driver på lika mycket i landslaget.

Men det, och att han byter ofta, har sina förklaringar. Under hela VM-turneringen har isen varit mjuk Chabarovsk bandyhall Erofey – så även i slutspelet.

– Det sliter ju på en, så jag sparar krafterna till finalen, säger han om det kraftsugande underlaget.

– Det är ju väldigt varmt inne i arenan, och isen blir mjuk. Det är som att spela utomhus i oktober, fortsätter Per Hellmyrs.

Men det är inte bara han som byter ofta och mycket, utan det svenska laget rullar friskt på halvorna, mittfältet och anfallarna.

– Man får byta tätare när det är så här, säger Per Hellmyrs, som noterade en passningspoäng vid storsegern mot Finland – på Erik Säfströms 5–0-mål i början på andra halvlek

Sverige kostade på sig att bränna en hel del lägen, särskilt i den första halvleken. Ändå talar ju 10–1 sitt tydliga språk.

– Vi var lite tröga i början, men så här stor skillnad är det när vi får i alla våra växlar. Jag hade nog förväntat mig mer av Finland ändå, jag hoppades att de skulle bjuda på lite mer motstånd, säger Per Hellmyrs.

Mer läsning