Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellmyrs: "Vi måste brinna mer"

/

VSK i kvartsfinal.
Då behöver Bollnäs bli bättre på alla plan, menar Per Hellmyrs.
– Vi måste brinna mer, säger han.

Annons

Bollnäs hade inte heller något att hämta i säsongens andra möte med VSK. Efter 2–12 i ABB Arena i december vann mesta mästarna med 7–2 på Sävstaås på tisdagen.

När lagen nu ställs mot varandra i kvartsfinal behöver Bollnäs bli bättre på det mesta, enligt Per Hellmyrs.

– Vi väger lite för lätt. Vi blir straffade bakåt otroligt lätt och släpper i mångt och mycket in enkla mål som är ABC-grejer. Vi försöker stångas, men har haft tufft att skapa något framåt, säger han.

Är VSK det bästa laget ni mött den här säsongen?

– Det är i alla fall det lag som vi har haft absolut tuffast mot. De är skridskostarka och tunga i det de gör, säger Per Hellmyrs.

– Men vi har släppt in för lätta mål. Om det är de som är superskickliga eller vi som är slarviga vet jag inte. VSK är ett väldigt homogent lag. Det finns inga svagheter hos dem.

Du pratar om homogent lag. Vilka brister tycker du att ni har?

– Vi släpper in för lätta mål. Vi behöver ha en bättre defensiv.

Och det eviga pratet om anfallsspelet?

– Vi satte upp Ståhl (Markus) i dag (läs: tisdag), han är djupledsgående och gjorde dessutom mål. Vi har det lag vi har och kan inte hitta på något annat.

Trots Bollnäs tunga facit med 4–19 över två möten med Västerås SK ser Per Hellmyrs möjligheterna att skrälla bort finalkandidaten ur slutspelet.

– Allt kan hända där. Lite stolpe in och man kan gå långt. Vi räds inget lag och striktar vi bara upp och presterar bättre kan vi slå alla lag. Kan vi få flyt och flow, då blir vi tunga, säger han.

– Vi måste bli mer hänsynslösa och brinna mer. Känslan jag har är att det varit lite lojt och smått. VI försöker i 90 minuter, men det räcker inte riktigt till. Vi behöver göra allt mycket bättre.

Fotnot: Både Pär Törnberg (magsjuk) och Samuli Helavuori (feber) spelade sjuka i tisdagens match.

Mer läsning