Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellmyrs: "Vi skulle ha utnyttjat de hörnor vi fick"

/

Ett tappert kämpande Bollnäs fick ge sig mot Dynamo Moskva i gruppfinalen.
– Det är nog ett av världens bästa lag vi möter. Vi får inte till något organiserat anfallsspel mot dem, säger Per Hellmyrs efter matchen.

Annons

Gruppfinal och två lag som bara ville framåt. Dynamo Moskva och Bollnäs bjöd på en fartfylld match på lördagskvällen när gruppspelet avslutades.

Dynamo vann med 3–2, men för Per Hellmyrs var känslan ändå att det inte var så nära som siffrorna visade.

– Jag tycker att vi kommer undan med ett smickrande resultat i den första halvleken (2–3). De hade faktiskt flera chanser som de kunde ha utnyttjat. Vi hade samtidigt svårt att skapa något mot dem.

Efter att Samuli Helavuori först reducerat till 1–2 efter Dynamos chockstart med två snabba mål, satte Daniel Berlin 2–3 några minuter innan halvtidsvilan och hoppet levde.

Och Bollnäs satte full fart i den andra halvleken för att jaga gruppsegern och knipa en finalplats, men samtidigt märktes också lite sega ben i bägge lagen – dock kanske mest i Bollnäs.

– Vi hade inte orken mot slutet för att kunna hota dem ordentligt, säger Per Hellmyrs och fortsätter:

– Matcherna sitter väl i, men samtidigt så är vi ganska nedtränade just nu. Det kändes inte som vi var riktigt nära ändå, även om vi stundtals gör en bra andra halvlek.

Även om tempot var högt från bägge håll så uteblev målen helt i den andra halvleken. Bollnäs skapade några halvfarliga lägen och fasta situationer – något som Bollnässtjärnan tycker kan bli bättre till morgondagens match om tredje plats mot Kuzbass.

– Vi skulle ha utnyttjat de hörnor vi fick bättre. Det är något vi får skruva lite på, säger han, och passar samtidigt på att hylla sin tidigare klubb:

– Det är nog ett av världens bästa lag vi möter. Det är en helt otrolig fart i den bandy som de spelar. Det blir oavsett roliga matcher när man möter dem. Det är några snäpp över det motstånd vi tidigare ställts emot.

Mer från Champions Cup:

Edsbykaptenen hyllar juniorerna

Brobergsanfallaren tog revansch för straffmissen

Såhär spelas söndagens matcher:

Kalix–Sibselmash (match om sjunde plats)

Edsbyn–Broberg (match om femte plats)

Bollnäs–Kuzbass (match om tredje plats)

Dynamo Moskva–Zorkij (Final)

Mer läsning