Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hete Holmberg trivs allt bättre i sin offensiva roll

/

Ted Bergström blev matchhjälten med sin kanon på sista skottet.
Men det var Tobias Holmberg som fixade den där sista hörnan.
Och som låg bakom det mesta av de bästa i hemmalaget, inklusive ett mål.
– En väldigt skön seger, säger den 28-årige forwarden efter 3–2.

Annons

Ett oväntat offensivt Bollnäs ställde en allvarlig fråga i ABB Arena.

Västerås hittade sitt svar – till slut.

– Det är jobbigt att möta Bollnäs, svåra att komma åt liksom, säger Tobias Holmberg, som inte kände igen sig riktigt i hemmalagets spel under första halvek.

– Vi vill ju pumpa på med vår breda offensiv. Men nu blev det mer så att vi föll in i deras tempo, och det kändes inte som vi var riktigt där, säger Holmberg om en första halva som gav Bollnäs ett litet grepp med ledning 2–1.

Vad pratade ni om i paus?

– Vi sade bara att om alla puttar in en procent till i alla lägen, då ska det räcka för att ta över det här. Och det kändes också som vi gick för det betydligt tydligare i andra halvlek.

Läs mer: VSK bäst i derbyt

Det var också precis vad hemmalirarna satte i verket, och Tobias Holmberg själv adderade flera tunga procent.

Inte minst i den 65:e minuten då han med härlig auktoritet klev fram mitt i plan, gjorde bort en försvarare och gav sig själv kanonläge och dundra in kvitteringen till 2–2.

Ett klassmål präglat av Holmbergs fina teknik och sylvassa skärpa.

Dessutom hans tionde för säsongen, och det efter mål i åtta (!) raka matcher.

– Det känns såklart väldigt skoj, det är ju också mitt jobb att leverera mål i min roll, säger den förre mittfältaren som – under tränare Micke Carlsson – de senaste två säsongerna skolats om till renodlad forward.

Det har tagit lite tid att hitta rätt i den rollen.

– Tidigare var jag van att styra upp spelet, nu är det jag som mer ska anpassa tajmingen efter andras åkningar. Men det börjar sätta sig rätt bra nu, och jag trivs väldigt bra med den här rollen också. Nu är jag mer delaktig i allt, säger Tobias Holmberg, som bara blev hetare och hetare under den dramatiska kampen inför blygsamma 1 297 åskådare i ABB Arena.

Holmberg hade alltid en bra idé om vad göra med bollen i offensivt läge, skapade lägen åt andra och fick själv ett superläge efter eget förarbete. Ett sådant där det verkade svårare att bomma buren än att träffa den - men just den skottfösningen gick högt över.

– För eländigt, egentligen. Vet inte hur det gick till, men såg några backar i ögonvrån och blev lite stressad.

Nu spelade det i slutändan mindre roll. Västerås hittade ett sätt att vinna även den här matchen, inte minst tack vare att Holmberg hittade en sista väg framåt, fixade den där sista hörnan och det efter att Bollnäs just bommat sin sista chans på en sen hörna.

Den sjätte raka segern var hemma, och mästarlaget fortsätter att segla i topp efter det där korta besöket i "källaren" efter förlusterna mot Villa och Kungälv.

– Jag tycker vi vinner rättvist till slut, säger en mycket glad – det var verkligen vilda jubelscener hos hemmalaget efter slutsignalen – Tobias Holmberg, som redan ser fram emot nästa möte med ett hälsinglag då Edsbyn gästar på Söndag.

Mer läsning