Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjärnskakning för Forslund – så hanterar SAIK den vårdslösa tacklingen

/
  • Här ger VSK:s Jonas Nilsson SAIK:aren Linus Forslund hjärnskakning. Huvuddomaren menar att han befann sig i fel vinkel och missade smällen.

Linus Forslund fick hjärnskakning av tacklingen han råkade ut för i söndagssemifinalen mot Västerås.
– Det måste bli slut på den här typen av smällar, säger SAIK-tränaren Anders Jakobsson.
Men SAIK tänker inte driva frågan vídare.
– Vi vill koncentrera oss på nästa match i stället.

Annons

Jonas Nilssons pååkning av Linus Forslund med bara minuter kvar av andra semifinalen fick Anders Jakobsson och sportchefen "Zeke" Eriksson att besöka huvuddomaren Roland Fager i domarrummet efter slutsignalen.

– Han säger att han inte sett något, att han befann sig i fel vinkel. Och det känns ju mycket märkligt, han befinner sig tre meter ifrån händelsen. Det är helt enkelt dåligt av domaren att inte se det där, säger Jakobsson.

Smällen, som kom snett bakifrån, tog rakt i huvudet på Forslund som uppsökte Gävle sjukhus under söndagskvällen.

– Han kom hem sent på kvällen och jag har inte pratat med honom sedan dess. Men det är konstaterat att han fått hjärnskakning. Hur illa det är vet jag inte, men han spelar ju inte på onsdag i alla fall, säger Jakobsson.

Jonas Holgersson, bisttare i SVT som sände matchen, var mycket kritisk till tacklingen som han kallade "onödig" och "ful".

Anders Jakobsson håller med.

– Jag har sett den i efterhand och – ja, det är inte snyggt. Det börjar bli för mycket sånt där inom bandyn. Vi måste få stopp på det.

Kommer ni att anmäla händelsen i efterhand på något vis?

– Nej, det tänker vi inte hålla på med, vi gör inget åt det på det viset. Det tar för mycket energi. Vi vill koncentrera oss på att spela bandy i stället. Någon annan får anmäla i såna fall, det är väl fler som sett det.

Vad ska bandyn göra åt det här problemet då?

– Det är svårt, farten blir allt högre precis som inom hockeyn, olyckliga situationer uppkommer. Men ytterst är det en domarfråga, vi måste se till att stävja sånt här.

Mer läsning