Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holgersson om Bajenjobbet: "Klart jag förstår att jag har nämnts, konstigt vore det annars"

/
  • Jonas Holgersson säger sig inte vara intresserad av att ta över som tränare i Hammarby.

Vem tar över efter som tränare i Hammarby efter sparkade Magnus Brodén?
Jonas Holgersson nämns i sammanhanget – något som han själv förstår.
– Det vore konstigt om man inte har tänkt tanken, säger 46-åringen.

Annons

På måndagen sparkades Magnus Brodén som tränare för Hammarby med omedelbar verkan.

Klubben ska nu ägna VM-uppehållet åt att hitta hans efterträdare. Och tipsen, ja de haglar mer eller mindre i bandy-Sverige.

Oxelösundsfostrade Jonas Holgersson, före detta landslagsmittfältare som var åtta säsonger i Hammarby som spelare under 1990- och 2000-talet, nämns av flera som aktuell för jobbet.

– Det vore väl konstigt om man inte tänkt tanken, säger 46-åringen själv när Bandypuls når honom.

LÄS MER: Svennes joker het på Zinken

"Holger" befinner sig sedan ett par veckor tillbaka i Norge, där han har en slags roll som rådgivare åt klubben Stabaek.

– Jag har väl varit här (i klubben) sedan ett år tillbaka, och på plats tre-fyra dagar i månaden. I höstas bestämde vi att jag skulle vara på plats under tre veckor på vintern, och det är jag nu, säger han.

Vad jobbar du med?

– Vi har ett schema där jag har jobb att göra under hela året. Jag har jobbat på styrelsenivå och med a–laget, och även hjälpt ungdomsledarna.

Stabaek blev klara seriesegrare i fredags, med tre matcher kvar att spela av den norska högstadivisionen. Laget, med "Holger" vid bänken under matcherna, vann även i söndags och har två matcher att spela av efter VM-uppehållet.

– Som seriesegrare får man välja på sjuan och åttan i kvartsfinalen som spelas i bäst av fem. Sedan är det bäst av tre i semi och en final, säger Joans Holgersson, som har hittat bra saker i Norge, trots att bandynationen ligger en bra bit efter Sverige, Ryssland och även Finland.

– I Norge är det lika många klubbar nu som det fanns 1985 och 1995, så det finns saker som är bättre än i både svensk och ryska bandy. Här har vi fullt i varenda årskull, så någon brist på kids som spelar bandy är det inte. Jag har fått en jädra massa energi här, säger han.

Jonas Holgersson, som arbetar i betongbranschen civilt när det är säsong för det, var omskriven för ett par år sedan. I november 2013, när han tränade numera nedlagda Gais, blev det palaver när det skulle göras en dopningskontroll efter en match i Ale Arena utanför Göteborg.

Bandyförbundet stängde sedan av Jonas Holgersson i åtta månader för det påstådda "dopningsbråket", något som han sedan överklagade och friades för helt.

LÄS MER: Hammarbys ordförande om att sparka Brodén

Att han nu nämns som Magnus Brodéns efterträdare i Hammarby kommenterar han så här:

– Jag förstår att jag nämns, det finns inte många bandyledare som är fria nu. Men det är inte ens nära, jag kan inte säga mer än så för jag är inte intresserad.

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning