Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Holmbergs sjuka samtal mitt i barnlyckan - efter VSK-knocken: "Konstigaste jag gjort"

Tobias Holmberg fick barn i helgen och skulle stå över Bollnäsmatchen. Då krockade Stefan Edberg och Janne Rintala med varandra – varpå Holmbergs telefon ringde. - Det var vår materialare som ringde från Jannes telefon. Det är det konstigaste jag har gjort, men det var bara att åka ner, säger ”Hompa”.

Annons

Det var under första halvlek i träningsfajten mellan VSK Bandy och Bollnäs som Grönvitts Stefan Edberg och Janne Rintala åkte rakt in i varandra – och tvingades bägge två att bryta matchen.

- De spelade in i mitten. Jag jagade ikapp (Daniel) Berlin och försöker få tag i honom. Då bryter ”Steffe” bollen och Berlin hoppar åt sidan. Sedan var det för sent, säger Rintala.

Spelarna blev liggandes med smärta i knä respektive axel.

- Det var en klumpig situation, men sådant som kan inträffa. Jag tror att det var rätt lugnt med Stefan och hans axel, säger Rintala.

Hur känns det i knät?

- Just nu är det stelt under knät. Vår läkare har tittat på det och vi ska ta ett snack i morgon för att se hur vi gör och vad det är. Just nu gör det ont och är stelt, men det är svårt att säga vad det är.

Kan du bli borta en längre tid?

- Det hoppas jag inte. Jag har aldrig haft något med knät tidigare. Det är bara och hoppas att det är en blödning eller liknande och ingen smäll på ledband eller så. Jag kan ju småhalta fram, så förhoppningsvis är det inget illa, säger Rintala.

Matchen vann Bollnäs med 3-2 – och slutsatsen Rintala och Holmberg drar är att VSK behöver komma upp i en högre nivå för att kunna slå ett så pass skickligt lag som Bollnäs.

- De är väldigt bra och det gäller för oss att komma upp rent arbets- och viljemässigt för att ha en chans här. Men det vet vi också om, säger Holmberg.

Rintala:

- En bra värdemätare. Vi tog över lite i andra efter att ha spelat svårt och krångligt i första. Men Bollnäs är riktigt bra och vi måste vara riktigt bra för att slå dem. Man vet vad som krävs.

Som bekräftar att det var hans telefon som ringde upp Holmberg.

- Ja, precis när vi kom in ringde vi upp honom. Det var skönt gjort av ”Hompa” att komma in så här. Väldigt roligt och lite speciellt. Han var nog lite oförberedd, men gillar å andra sidan att spela matcher, skrattar Rintala.

MATCHFAKTA, träningsmatch

Västerås SK–Bollnäs 2–3 (1–2)

Målen: 1–0 (13) Mikael Olsson, 1–1 (43) Patrik Nilsson, 1–2 (44) Patrik Nilsson, 1–3 (49) Christian Mickelsson, 2–3 (62) Ted Bergström.

Hörnor: 7–5.

Utvisningar: VSK 1x10, Bollnäs 1x10.

Mer läsning