Torsdag 15 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hydling isolerad från laget

/

Ljusdalsförsvaren Johan Jansson Hydling fick matchinstruktionerna över telefon – och fick hurra genom väggen efter matchen mot Falu BS.
– Man tar inga risker nu, säger han.

Annons

Det var en skapligt annorlunda matchuppladdning för Ljusdals vänsterback och tvåbarnsfar Johan Jansson Hydling till hemmamötet med Falu BS.

– Sambon är sjuk, och i går började pojken också spy. Så ja, det blev att ta hand om en unge som kräks hela natten och en annan som är vaken, säger Ljusdals vänsterback – som meddelade det rådande läget till tränaren Patrik Larsson. Och risken för att sjukan ska drabba laget togs på största allvar. Johan Jansson Hydling fick ett omklädningsrum för sig själv, avskilt från de andra.

– Det är ju olägligt, tänk om jag skulle smitta fem stycken i laget. Sex man borta på tisdag mot Sirius borta... ja, då är det ju ridå till ett elitseriekontrakt, säger han.

Johan Jansson Hydling fick instruktionerna innan matchen på telefon – och fick lyssna på halvtidssnacket genom väggen så gott det gick.

– Vi sa i paus.., eller ja, jag sitter ju här och fick höra, att vi inte skulle ge dem (Falun) något syre, säger han.

– Att vi släpper in 4–1 där strax innan paus är synd. Jag sitter faktiskt här nu och är lite förbannad.

Varför?

– För att det här (kvalet) kan bli en målskillnadsaffär. Målen som vi gör är otroligt viktiga, och faller vi på två bulor på grund av att vi åker runt och lajar mot Falun hemma så kommer jag bli tokig.

Du menar att det kanske var lite väl mycket lek där i början på andra halvlek?

– Jag gjorde ju inte det.., men jag kan tänka mig att det blir lite så när man får mycket tid på sig.

Johan Jansson Hydling kan i alla fall se stora skillnader på lagen i elitserien och allsvenska nykomlingen Falu BS.

– Det ska vi ha klart för oss, att det som skiljer allsvenskan från elitserien är disciplinen i defensiven, säger han, och förklarar sedan hur det kunde gå så snett mot Gripen i premiären.

– Gripen spelar elitseriespel mot oss, det är ett elitseriemässigt lag. Det är inte Falun, det är skillnaden. Det är bara att kolla på vad vi skapar här jämfört mot Gripen, säger Johan Jansson Hydling.

Samtidigt hurrar hans lag för 6–2-segern bakom väggen.

– Hurra, hurra, säger Johan Jansson Hydling och skrattar.

Mer läsning