Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hydling: "Man får ta sig en funderare"

/

Hur många i Ljusdals degraderade trupp platsar egentligen i elitserien?
En är i alla fall Johan Jansson Hydling – som två klubbar visar intresse för.
– Att spela i allsvenskan var väl inget man tänkt sig, säger den 27-årige försvarsspelaren.

Annons

Uppsalabördige Johan Jansson Hydling kom till LBK första gången 2007. Den sejouren varade i tre säsonger innan han vände tillbaka till moderklubben Sirius för spel i elitserien.

Sedan förra säsongen är han tillbaka i Ljusdal igen – och har således varit med i två elitseriekval i gulgrön tröja.

I och med Ljusdals degradering till allsvenskan upphör Johan Jansson Hydlings kontrakt nu att gälla med LBK.

– Jag hade haft kontrakt, men det gäller bara för elitserien, säger han.

Blir det automatiskt så för alla när laget åker ur?

– Det vet jag inte, men för mig är det så. Generellt blir det ju andra förutsättningar i klubben, även om vi inte ha så höga arvoden ändå. Men sponsormässigt och så, kan jag tänka mig.

Två elitserieklubbar har etablerat kontakt med den offervillige försvarsspelaren. På en rak fråga om Sirius är den ena svarar han:

– Ja...

Den andra klubben?

– Det är en klubb som är geografiskt långt härifrån, så det nog liten chans att jag spelar där. Men det var kul att de ringde, och det sa jag till dem också, säger han.

Men att bara rycka upp för bandyspel på annan ort kan vara nog så svårt.

– Vi har flyttat hit, köpt hus, har två barn varav det ena går på förskola och trivs jättebra där. Så ska jag spela någon annan stans så kommer familjen inte flytta härifrån, säger Johan Jansson Hydling.

Men att å andra sidan stanna och spela i allsvenskan är inget som – åtminstone nu – attraherar Johan Jansson Hydling särskilt.

– Man får ta sig en funderare om man har motivation till det. Att spela i allsvenskan var inte vad man hade tänkt sig. Jag har en spelartyp som rollspelare, där jag spelar på mitt sätt. Att åka till Västanfors en onsdag och rusa på hörnor och spela fult på folk... det måste jag fundera på.

När tar du ett beslut?

– Det är ju bara ett par veckor sedan vi åkte ur. Det är långt till nästa säsong. Men jag vill se vad klubben gör här, vad som händer och vad som är planen framgent.

Hur många spelare i LBK tror du kommer lämna?

– Några blir det absolut. Det finns de som har ambition att spela på elitnivå, som klarar av det också, säger Johan Jansson Hydling.

Mer läsning