Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hydling tillbaka till moderklubben

/
  • Johan Jansson Hydling flyttar själv till Uppsala på sensommaren:

Till viss del hade han redan öppnat för det.
Och nu är det klart – försvarsspelaren Johan Jansson Hydling återvänder till sin moderklubb IK Sirius.
– Jag känner att jag vill spela elitbandy, säger den offervillige 27-åringen från Uppsala.

Annons

För en knapp månad sedan meddelade Ljusdalsförsvararen Johan Jansson Hydling att han skulle ta sig en funderare på sin bandyframtid.

Det har 27-åringen från Uppsala nu gjort.

– Jag byter till Sirius, för jag känner att jag vill spela elitbandy, säger Johan Jansson Hydling, som växlat mellan de två klubbarna tidigare.

2007 kom han första gången till Ljusdal, då som ytterhalv. Han var tillbaka i Sirius 2010-2012 – och har sedan dess spelat i Ljusdal två elitseriesäsonger.

– Det är alltid speciellt med moderklubben. Sirius har haft det tufft, både ekonomiskt och spelarmässigt, men bilden jag har fått nu är positiv. Klubben verkar ha rett ut många av bitarna, och det kommer bli ett relativt starkt lag till nästa säsong, säger han.

Namnet Hydling har en viss kultstatus i IK Sirius. Johans pappa Lasse Hydling, anfallare, spelade många säsonger i föreningen på 1970- och 1980-talet.

– Han gjorde väl 15-20 säsonger där, så namnet Hydling är speciellt. Det är en del att leva upp till och man har förväntningar på sig, säger Johan Jansson Hydling – som dock har gjort sig ett namn på egen hand.

– Det handlar väl om att fansen gillar spelstilen där man offrar sig och visar hjärta. Men så spelar jag oavsett vilken förening det är, men det är klart att det är speciellt med Sirius, säger han.

Johan Jansson Hydling har inte skrivit på än, men är muntligen överens med Sirius om ett ettårskontrakt. Han har lyckats hitta en lösning även socialt.

– Familjen blir kvar i Ljusdal, min sambo och mina barn kommer bo kvar i huset. Vi trivs jättebra där och jag kommer flytta ner själv till Uppsala under vintersäsongen.

– Jag tror det kommer lösa sig bra. Det är längre resor när man spelar i Ljusdal, då är man ofta borta två eller tre dagar på resorna. Sirius ligger bättre geografiskt, och till vissa matcher blir det flyg, säger han.

Om att lämna LBK för andra gången säger han så här:

– Jag önskar klubben lycka till. Jag både hoppas och vill att Ljusdal ska vara ett elitlag, de behövs i bandy-Sverige och även att vara stor och viktig på orten.

Mer läsning