Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"I dagsläget känns det inte så jättebra"

/

2–12 i ABB Arena. 2–7 på Sävstaås – och totalt 4–19 på två möten i elitserien.
Nu ställs Bollnäs mot säsongens mardrömsmotståndare i kvartsfinal.
– Klart att de väljer oss. Det får vi rätta oss efter, säger tränaren Jocke Forslund.

Annons

På 26 omgångar i elitserien släppte Bollnäs in 95 mål. 20 procent av dem kom mot mesta mästarna Västerås SK.

2–12-bottennappet i ABB Arena den 19 december följdes under tisdagen upp med 2–7-förlust på Sävstaås.

– Jag blir faktiskt förvånad om VSK inte väljer oss, sade Per Hellmyrs kort före valprocessen.

Och mycket riktigt valde VSK-tränaren Michael Carlsson Bollnäs som motståndare i den kvartsfinalserie som inleds i Västerås på lördag.

– VI har gjort två bra matcher mot dem under serien. Det är ett bra lag, men vi tror att vi har goda möjligheter att vinna över fem matcher, sade han till Sveriges Radio.

Inför valprocessen låg en spänd väntan i luften i Bollnäs omklädningsrum. När alla kvartsfinalserier var spikade rådde delade känslor – både revanschlust men även en oro.

– I dagsläget känns det inte så jättebra, men jag tror ändå att vi kan göra bra ifrån oss, säger Jocke Forslund.

– VSK väljer efter de två matcherna som de gjort mot oss. De har pangat in 19 mål på två matcher, så det är klart att de väljer oss. Det får vi rätta oss efter, fortsätter han.

Finns det något som talar för er?

– Det har varit ganska jämnt spelmässigt. Men vi behöver hålla oss mer till vår stil. I dag var det en ganska frejdig match och det gynnar inte oss.

Per Hellmyrs var mer positiv i sina utlåtanden.

– Det blir en härlig uppgift att ta sig an för vi har allt att vinna. Det är bara att se möjligheterna och köra. Sedan kommer det att bli otroligt tufft, men vi ska växla upp och bli tuffare, säger han.

– Bollnäs brukar vara bra när vi sluter samman i slutspel. Vi är riktiga underdogs och VSK spelar med helt annan press och andra krav, fortsätter Per Hellmyrs.

Ville Aaltonen:

– Jag tycker att det är bra. Vi behöver inte ha så mycket press på oss. Vi har haft lite dåliga inledningar när vi mött dem, så det här känns bra.

Har ni skrälläge?

– Eftersom de blir två och väljer oss direkt, så kan man tycka det. Det är ett lämpligt avstånd (till Västerås) också, säger Ville Aaltonen.

Lagkaptenen Andreas Westh var märkbart irriterad efter 2–7-nederlaget – men såg även han möjligheter inför mötena med VSK.

– Det ska bli jäkligt kul och vi har en jäkla revansch att utkräva. Det ska bli underbart att möta dem. Vi ska gå ut och vara väldigt bra, säger han.

Marcus Wikman:

– Det är ett bra lag, så är det ju. De har gjort två bra matcher mot oss och vi har förlorat med totalt 4–19, så det är inget konstigt med att de väljer oss. Vi är underdogs.

Mer läsning