Lördag 17 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IK Tellus jobbar vidare mot elitserien – tar beslutet på söndag: "Varje dag är dyrbar"

Ännu återstår ett gäng detaljer att lösa, sponsorer att säkra – och spelare att värva.Men den lilla klubben IK Tellus jobbar frenetiskt vidare mot den stora scenen i elitserien. – Beslutet tas vid ett extra styrelsemöte på söndag. Det är många som är positiva, säger sportchefen Patrik Järmens.

Annons

Senast på tisdag vill bandyförbundet ha besked om IK Tellus accepterar sin friplats i elitserien nästa säsong.

Är det dags för mer laddadde träningar på Zinken nästa säsong?

Under flera veckor har föreningen jobbat hårt för att bereda marken för ett eventuellt avancemang, och allt mer intensivt sedan IFK Kungälv på tisdagen fick nobben på sitt överklagande och nya ekonomiska plan.

Läs mer: Vemodigt i Kungälv

– Vi hade ett styrelsemöte i onsdags, och det ser ganska positivt ut. Vi har några större sponsorer på gång, och någon som hoppat av. Det här är viktiga detaljer som förhoppningsvis ska redas ut under fredagen, säger sportchefen Patrik Järmens.

Där finns även en del detaljer att reda ut med Hammarby gällande den gemensamma arenan Zinkensdamm.

En viktig grundbult som måste säkras är såklart också spelartruppen.

– Här är varje dag dyrbar. Jag hoppas alla lediga spelare därute väntar mer att skriva kontrakt till efter söndagen, så vi har en chans, säger sportchef Järmens, som vet att de flesta i den senaste truppen i allsvenskan är redo att lira vidare i elitserien.

Järmens har också kontakt med ett antal spelare, tänkbara som nödvändiga förstärkningar.

– Vi behöver nog åtminstone 4-5 nyförvärv med både spets och gärna med rutin från elitserien, eller av mycket bra allsvensk klass. Problemet är ju att en del spelare är mer intresserade av allsvenskan, medan en del bara är tänkbara förutsatt att det blir spel i elitserien, konstaterar Patrik Järmens.

Vilken typ av spelare är mest intressant?

– Det handlar i princip om en i varje lagdel. Jag tror inte vi behöver vara extra fokuserade på defensiven, den har fungerat väldigt bra de senaste säsongerna, säger Patrik Järmens, som är väl medveten om vilket stort steg det (eventuellt) handlar om.

Läs mer: Den lilla klubben med stort hjärta

– Det kommer såklart att bli väldigt tufft. Men samtidigt måste vi också fortsätta att spela bandy, och kanske se mer till prestation än resultat. Det gäller väl att hitta en bra balans där.

Patrik Järmens och Tellus har tittat en hel del på Tillberga som ett exempel att följa.

– Det är ju ganska likt egentligen, en sorts Åshöjden-historia i bandyn. Det är klart det känns ganska häftigt, om det nu blir så att vi kör...

Läs mer: Ljusdal har redan nobbat

Mer läsning