Lördag 17 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga spelmål – hörnor och straffar SAIK:s premiärvapen

/
  • Daniel Mossberg slog in två hörnmål när SAIK vann premiären mot Vänersborg med 4–2 på bortais.

Han gjorde två hörnmål på hela förra säsongens seriespel.
I premiären slog Daniel Mossberg till igen – två gånger om när SAIK vann mot Vänersborg med 4–2.
– Då var jag klar för i år då, säger han med ett skratt.

Annons

Laget som gjorde flest spelmål i elitserien i fjol, 155 stycken, lyckades inte göra ett enda när Vänersborg stängde till defensiven och lät målvakten David Borvall ta hand om resten.

Men på fasta situationer var SAIK desto mer effektivt. Erik Pettersson slog in två straffar, och Daniel Mossberg två hörnor.

– Jag är jäkligt nöjd med att vi vinner, så mycket kan jag säga. Vänersborg borta är en riktigt svår match, det har det varit under alla år jag spelat i SAIK, säger Daniel Mossberg.

Hörnskyttet har inte varit någon paradgren i SAIK de senaste åren, trots vassa skyttar. Men den här gången blev det helt avgörande när laget gjorde mål på två av sju försök.

– Vi pratade innan om att vi ville skapa mycket hörnor på dom, de är bra defensivt, men att det var just jag som satte dom i dag hör kanske inte till vanligheterna, säger Mossberg, och hyllar försvaret.

– De fem där bak var fantastiskt bra med "Lusen" (Linus Pettersson), Rasmus (Forslund) och Jocke (Bergman) i mitten. Det var landslagsklass på alla tre tycker jag.

Abbe Bodin vaktade målet, något överraskande kanske då Martin Falk fick det största förtroendet i World cup. Men sån är konkurrensen just nu, knivskarp, och målvakterna får reda på först dagen före match vem som ska stå.

– Vi tampas med varandra på varje träning, och vi unnar varandra framgång. Vi vill vara bäst varje träning, så det är klart det är utvecklande. Det var lite skillnad när jag var reserv bakom Othén, nu är det helt öppet inför varje match, säger Abbe Bodin, som inte behövde glänsa i målet.

– Vi gör en bra defensiv match, släpper man bara in två mål är det mer än godkänt. Och vi fick till hörnorna, som vi pratat mycket om.

Hur mycket fokus har ni lagt på den detaljen?

– En hel del såklart. Vi har ju tillräckligt bra skyttar för att dubbla målskörden på hörnor tycker jag.

SAIK hade sämst utdelning av alla lag, tillsammans med Sirius, förra säsongen och gjorde totalt 19 mål i seriespelet.

När trenden går mot att ytorna i anfallsspelet blir allt mindre är just hörnskyttet en detalj som kan luckra upp stängda matcher.

Det gjorde det mot Vänersborg. Även om få att satsat sina pengar på att just Daniel Mossberg skulle slå till. Två gånger om till och med.

Mer läsning