Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen panik i Bollnäs trots klen utdelning: "Vi har inte varit dåliga"

/

Förlust på tilläggstid mot Västerås och bara ett räddat kryss borta mot Gripen.
Det är matcher som sätter sina spår mentalt.
Så hur ängsligt kommer Bollnäs vara inför säsongens första derby?

Annons

– Det kommer vi inte vara, ängslig skulle man bli om vi var dåliga och det har vi inte varit i de här matcherna. Däremot har vi varit dåliga på att utnyttja våra möjligheter, vi har varit slarviga, säger lagets tränare Jocke Forslund.

– Är det nåt man är säker på så är det att alla vill göra mål, där gör alla sitt bästa, ibland går det inte. Men visst är det besvärligt att tappa poäng.

Efter en tredjedel av serien så är tabellen fortfarande tät nog för att hålla hög dramatiskt verkningsgrad. Men tiden börjar rinna ut för lagen som har ambitionen att ligga med i topp fyra. Men det är ett resonemang som Jocke Forslund inte köper, över huvud taget.

– Det beror på hur man väljer att tänka, om man tänker sig att vissa lag ska vinna alla matcher så vet man hur det blir, att prata om hur serien ska bli redan nu är ju världens tråkigaste, då blir livet hopplöst. Och hittills har ni inte haft några rätt eller hur?

– Om jag ska oroa mig för att något annat lag ska gå fullt är ju obegripligt, det kan inte jag göra något åt. Och går det lika illa för oss i sex matcher till så skiljer det sex poäng bara till fjärdeplatsen...

Vad säger du om dem som menar att Bollnäs inte spelar som man borde kunna göra, sett till spelarmaterialet?

– De flesta som bedömer oss har inte sett våra matcher, så är det. Det är myter som sprids, det är skillnad om man följde ett lag hela tiden och ser laget hela tiden. Då kan man göra en bedömning, inte om man sett en match på en hel höst.

Nu väntar Broberg i säsongens första derby, givetvis med två poäng som målbild. Lagen har nio poäng vardera och ligger alltså tre poäng bakom tabellfyran Hammarby.

Det är också det som Jocke Forslund vill poängtera – tjusningen med en jämn serie.

– Det är väl så här det ska vara, gör man en bra match vinner man, gör man en sämre så förlorar man. Det ska vara jämnt och spännande. Kvaliteten är så pass jämn i serien. Det har väl folk efterfrågat i flera år, säger han.

Och för er del är det bara lite bättre effektivitet som fattas?

– Ja, för spelmässigt ser det bra ut, det är några mål som fattas. För vi har tagit lite mindre poäng än vad vi ska.

Mer läsning