Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ingen stress än"

/
  • Pär Törnberg kör hårt på egen hand – men spanar samtidigt efter en ny klubb till hösten.

Det sista stora frågetecknet i silly season.
Men Pär Törnberg är inte redo att räta ut det riktigt ännu.
– Jag känner ingen stress, säger den 33-årige veteranen, som i dagsläget har kontakt med tre klubbar.

Annons

Det är rullströmming mot midsommar om bara några dagar.

Elitklubbarna tar ett break i den tuffa barmarksträningen som har pågått ett tag.

Hemma i Malvik, utanför Alfta, kör Pär Törnberg på egen hand. Det är på både gott och ont.

– Det funkar ju ändå rätt bra för mig, jag är van att sköta mycket av min träning på egen hand. Det kan vara lite skönt att styra allt själv, och bestämma hur mycket man vill träna. Och när man vill träna, säger Törnberg – som samtidigt kan sakna det sociala sammanhanget med gemensamma träningar i en klubb.

– Så är det ju, det är alltid skoj att höra till en grupp och träffa lagkamrater.

Frågan är bara vart mittfältaren med den skarpa profilen, och elitseriens lägsta tyngdpunkt, ska hitta sitt bandykollektiv.

– De senaste veckorna har jag haft kontakt med flera klubbar, både i elitserien och allsvenskan. Jag har sagt ifrån till en del, där har det bara handlat om kontakter men inga bud. Nu är det tre kvar där det finns en fortsatt dialog, berättar Pär Törnberg, som inte vill säga något mer konkret än så.

– Alltså, det finns bud och det finns kontakter. Men jag känner heller ingen direkt brådska i det här läget. Visst, de flesta klubbar har gjort klart med sina trupper, men mycket kan hända fram till hösten fortfarande. Jag kan hålla min dörr öppen till september, om så krävs.

Han vill ge sig själv lite extra tid, det han fortfarande behöver efter petningen i Bollnäs. Det var en knock han inte såg komma.

– Jag trodde inte det skulle bli så, och det tog ju luften ur mig. Nu krävs tid att fundera och räta ut frågetecken.

Klubbchefen Ola Bengtsson i Ljusdal säger att "vi har inte gett upp Törnberg". Är den vägen fortfarande öppen?

– Även sedan jag tackade nej har vi haft kontakt, det är sant. Jag hade ett mycket bra samtal med Ola, där vi förstod varandra precis. Säg så här, vi vet hur läget är nu och visst kan Ljusdal vara en av de där klubbarna som finns med i bilden, säger Törnberg, som har en hel del att grubbla över vad gäller framtiden.

Å ena sidan är den vasse veteranen helt klart en spelare av hög elitklass med flera goda säsonger kvar på den nivån.

Å andra sidan är han i en livsfas där annat kräver tid och uppmärksamhet.

– Jo, det är mycket som ska stämma. Jag och Cajsa väntar vårt första barn om en månad, jag utbildar mig till undersköterska och har ett nyrenoverat hus. Men samtidigt vill jag gärna spela bandy nästa säsong, vi får se hur det blir.

Pär Törnberg laddar för att vara i elitmässig form, om han får chansen. Men han försöker också vara redo för andra alternativ.

– Jag har tränat hårdare än på många år, och tror på mig själv som en elitseriespelare. Men samtidigt måste jag åtminstone börja vänja mig vid tanken på att det kanske inte blir något alls heller.

Mer läsning