Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget elitseriespel för Gripens målskytt: "Respekterar hans beslut"

När Gripen gick upp i elitserien gjorde han smått osannolika 73 mål i allsvenskan.I elitserien hade han en roll längre ner i banan – men stod ändå för 19 mål.Nu får Gripen klara sig utan Tony Eklind, som inte har tid för en fortsatt elitsatsning.

Annons

Gripens Tony Eklind har inte tid för en fortsatt elitsatsning.

Tony Eklind hade lekstuga som anfallare i Gripen Trollhättan när klubben tog steget upp i elitserien säsongen 2014/2015. 29-åringen gjorde 73 mål i den södra allsvenskan.

I elitserien hade Tony Eklinden roll lite längre ner i banan, men blev trots detta Gripens näst bäste målskytt med 19 fullträffar – bara Johan Grahn var bättre med 20.

LÄS MER: Eklind om sorgen i Trollhättan

Nu är det färdigspelat för Eklind i Gripen.

– Han säger sig inte ha tid för spel i elitserien. Vill man inte ska man inte spela i elitserien, jag respekterar Tonys beslut fullt ut säger Stellan Edström, Gripens ordförande, till ttela.se

Tony Eklinds ersättar kan redan finnas i truppen, då man har hämtat Adam Rudell från Kungälv.

– Tony har opererat lite längre ned i banan, Adam är ju en renodlad striker, säger Stellan Edström, som också avslöjar till tidningen att det kan finnas fler spelare på ingång till förra säsongens elitseriejumbo.

– Truppen börjar ta form, men vi har ett par platser kvar, säger Stellan Edström.

Spelarna det rör sig om ska vara Ilari Moisala och Joakim "Kimmen" Johansson från grannklubben IFK Vänersborg.

– Vi har pratats vid, det stämmer, men det har inte gått så långt ännu att vi gett honom något kontraktsförslag, säger Stellan Edström om Johansson.

LÄS MER: Gripen värvar finsk landslagsman

Mer läsning