Lördag 17 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget talar emot Västerås – om man ska tro Tobias Holmberg

/

Västerås SK valde Vänersborg som motstånd i kvartsfinalen.
Frågan är om något talar emot Grönvitt.
– Nej, på rak arm ska det inte finnas något. Samtidigt måste vi sköta våra kort rätt, säger Tobias Holmberg.

Annons

Västerås SK vann grundserien och fick välja kvartsfinalmotstånd först.

Valet föll på åttondeplacerade Vänersborg – som VSK slog med både 8–2 och 6–2 i grundserien.

– Oavsett vilka man möter så är det bra lag. Det känns som den jämnaste elitserien på länge och samtliga slutspelslag håller bra kvalitet. Just Vänersborg har vi gjort två väldigt bra matcher mot i år, säger Tobias Holmberg.

Varför valde ni dem?

– Vi var väldigt eniga gällande valet. Det var ett gemensamt beslut från hela truppen och som jag sa gjorde vi två bra matcher mot dem. Vi har en god känsla mot dem och tycker att vårt spel passar bra mot lag som vill framåt.

Holmberg beskriver Vänersborg som ett fartfyllt lag som innehåller några spetsspelare – i form av Christoffer Fagerström och Emil Viklund.

Båda två var uttagna i bruttotruppen till VM i Ryssland tidigare under året.

– De är väl deras två vassaste spelare och håller båda två en hög nivå. Sedan gäller det att hålla koll på (Joakim) Hedqvist. Han lever mycket på sitt skott och vi får hålla hårt i honom på fasta, för där är han vass. Han ska inte få komma till sådana lägen.

Hur upplevde du styrkeförhållandena mellan lagen i mötena som ni vann?

– Framför allt där nere gjorde vi en väldigt bra match. Vi hade bra snurr på bollen och ägde matchen från start. Så ska det se ut i kvartsfinalserien – att vi tar tag i taktpinnen från början.

Vad talar för er?

– Att vi är otroligt trygga i vårt spel. Vi vet hur vi vill spela och har en otroligt bred trupp. Det spelar ingen roll om två, tre eller fyra har en sämre dag för då kliver andra fram. Att vi är otroligt bra som lag talar för oss, samtidigt som vi har flera matchvinnare i truppen.

Ponera att ni kommer upp i nivå – finns det i sådana fall något som talar emot er?

– Nej, på rak arm ska det inte finnas något. Samtidigt gäller det att vi sköter våra kort rätt och det gäller att ha fokus på rätt saker. Då ska vi lösa det här på ett bra sätt, säger Holmberg.

Vänersborg har försökt måla upp sig själva som underdogs – och hoppas att VSK ska underskatta dem till den grad att det blir till Vänersborgs fördel. Det förtydligade flera spelare i intervjuer med lokaltidningen TTELA.

Holmberg köper inte det för en sekund.

– Vi underskattar aldrig något lag och kommer heller inte att göra det. Varje match vi ställer upp i går vi in med fullt krut och det krävs oavsett vilka vi möter. Därför finns det absolut ingen underskattning från vår sida.

På söndag drar det i gång för Västerås – och Holmberg sticker inte under stolen med att han längtar väldigt mycket.

– Det är ju de här matcherna man vill spela och har kämpat för hela säsongen. Det ska bli otroligt roligt att det drar i gång.

Mer läsning