Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inlånade forwarden vill lyfta i Tillberga: "Jag vill visa vad jag går för"

Han var på väg mot en genombrottssäsong under förra året. Men dåvarande Villaspelaren Philip Florén missade halva säsongen på grund av skada. Inför den kommande säsongen är han utlånad till TB Västerås, där han vill revanschera sig.
"Jag vill visa vad jag går för", säger 20-åringen.

Annons

TB Västerås har inför den kommande säsongen förstärkt forwardssidan. Den 20-årige forwarden Philip Florén har lånats in från topplaget Villa Lidköping.– De (klubbledningen) sa att jag skulle bli utlånad. Det var några klubbar som hörde av sig. Till slut föll valet på Tillberga. De kändes mest intressant. Det är ett ungt och hungrigt lag som vill framåt. De har något på gång, förklarar Philip Florén.

Philip Florén under Tillbergas ispremiär.

20-åringen från Lidköping är en spetsanfallare med bra skott och bra skridskoåkning. Anfallaren började fjolårssäsongen piggt men en skada förstörde säsongen.– Det kändes bra fram tills skadan. Jag missade halva säsongen. Det kändes som att jag hade något på gång innan skadeuppehållet, säger han.

Men i år vill Florén ta revansch. – Så är det, jag vill visa vad jag går för, säger han.

Och det ska han göra i TB Västerås. Försäsongen har spenderats hemma i Lidköping och då han tillhör Villa Lidköping har han tränat med laget under sommaren. Under söndagen kom han till Västerås och under måndagskvällen var han med när TB Västerås hade ispremiär.– Jag har längtat mycket. Det ska bli skitkul att dra igång säsongen och spela med laget, säger Florén.

Forwarden är utlånad under hela säsongen och målet med utlåningen är mer speltid än tidigare år. Och årets säsong blir viktig för 20-åringen. Efter säsongen blir han kontraktslös och på så sätt blir hans prestationer kommande säsong extra viktiga.– Efter säsongen är jag fri att gå vart jag vill. Trivs jag i Tillberga så är det så klart en möjlighet. Jag vill få speltid den här säsongen och visa vad jag kan. Jag vill bli en etablerad elitseriespelare och då måste jag spela.

Florén tror på en produktiv säsong på det individuella planet, och han tror att laget går en ljus framtid till mötes. – Jag hoppas på slutspel. Vi får sikta på det, säger forwarden.

Mer läsning