Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Innan tuffa kvarten – storskytten klar för två nya säsonger: "För roligt för att sluta"

/
  • Joakim Hedqvist spelar två säsonger till i Vänersborg efter denna.

Han har bandyvärldens mest beryktade bössa.
Nu har Söderhamnsbördige Jocke Hedqvist ritat på för ytterligare två säsonger hos IFK Vänersborg.
– Det är fortfarande för roligt med bandy för att jag ska sluta, och det var inte planen före den här säsongen heller, säger 38-åringen till ttela.se

Annons

Han är spelaren med världens, och kanske till och med bandyhistoriens, tyngsta och mest oberäkneliga skott.

Den här säsongen har Joakim Hedqvist, 38 år, stått för 44 elitseriemål fördelade på 26 spelmål, tio straffar och åtta hörnor – mer än dubbelt så många som tvåan i Vänersborgs interna skytteliga, Mikko Lukkarila.

Nu meddelar klubben att Söderhamnsbördige Hedqvist, som tidigare har spelat för Broberg, Zorkij och Edsbyn, att han kommer spela bandy i Vänersborg tills han passerat 40.

– Det behövdes inga större funderingar. Jag var uppe i Söderhamn för ett tag sedan, och då kände jag att nu är det Vänersborg som är hemma för mig, säger Joakim Hedqvist till ttela.se

Samtidigt som Hedqvist skrev på det nya tvåårskontraktet förbereder sig Vänersborg för kvartsfinalspel – där laget räknas som en stor underdog i mötet med regerande mästarlaget Västerås SK.

– Ingenting, Västerås har ju redan vunnit med 3-0, svarar Joakim Heqvist på tidningens fråga om vad som talar för Vänersborg.

Men skickar samtidigt en liten varning:

– Vi har våra bästa matcher kvar...

Mer läsning