Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Inte färdiga med hur vi ska lösa frågan"

/
  • Tobias Andersson, Sirius (i mitten) sitter i samma situation som Tillbergas Jimmy Jansson och riskerar att bli ettårsfall om inte klubbarna inte kommer överens om utbildningsersättning.

Jimmy Jansson är inte den enda spelaren som är föremål för en tvist om utbildningsersättning.
Gais vill även ha 120 000 av Sirius för Tobias Andersson, som flyttade till Uppsala när Göteborgsklubben lade ner.

Annons

Sirius nytillträdde ordförande Erik Weiman bekräftar att IK Sirius och Gais ännu inte är i mål med en lösning när det gäller 23-årige Andersson.

– Jag kan säga att vi för samtal mellan oss i den frågan, och eftersom vi för de samtalen vill jag inte gärna förhandla via media utan föredrar att hålla det sinsemellan.

Så ni är inte helt överens?

– Nej, vi är iallafall inte färdiga med hur vi ska lösa frågan.

Så ni är inte villiga att betala beloppet enligt förbundets riktlinjer?

– Jag förstår att det finns en nyfikenhet kring frågan, men jag tycker inte att det är bra att jag som företrädare för Sirius uttalar mig. Då kan Gais göra samma sak och då har vi diskussionen på ett annat plan än där jag tror den gagnas bäst.

Tobias Andersson, som liksom Tillbergas Jimmy Jansson i själva verket riskerar att bli ett ettårsfall har dock bestämt sig för att inte lägga energi, eller oroa sig över situationen.

– Nej, på något sätt hoppas jag att det ska lösa sig. Jag har lagt över det på Sirius att driva igenom det där, säger han och fortsätter:

– Jag vet bara att de inte är överens, säger försvarspelaren, som lagt saken bakom sig och kommit överens med Sirius att bara fokusera på bandyn.

Dock tycker han att från det lilla han tagit del av så verkar reglementet aningen oklart.

– Jag har inte så mycket koll kring detaljerna längre, men det verkar lite luddigt när vi har gått igenom det med klubben. Det känns som det kan bli lite egna tolkningar. Men som sagt, jag har släppt det där och lagt över det på klubbarna att lösa det nu, säger Tobias Andersson.

Läs också:

Bandyförbundet: "Gais har inte gjort något fel"

Pengabråket som skakar bandy-Sverige

Mer läsning