Måndag 24 september
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte mycket till match, SAIK – men Mossberg gjorde comeback

SAIK, som förra helgen spelade final i svenska cupen, mötte allsvenska Motala på fredagskvällen.
Det blev hela 16–5 till Sandviken – och vi frågade oss: Vad var det för mening med den här matchen?

Annons

Vi tog snacket med femmålskytten Christoffer Edlund och han var rak och ärlig när han erkände att så mycket till match var det inte.

Men det gav ändå nånting.

– Jo, faktiskt ändå bra att få en match i benen mellan svenska cupen och World cup, menade han.

– Sen om det är mot Broberg, eller Motala... tja, jag vet inte. Det hade blivit för mycket med två matcher denna vecka, det var därför vi ställde in mot Broberg i onsdags, sa Edlund.

SAIK inleder hemmaturneringen på torsdag och då väntar många matcher på kort tid, men av betydligt tuffare karaktär än den mot IFK Motala.

Daniel Mossberg var tillbaka efter sin fotoperation.

Men svaret på varför SAIK mötte allsvenskt motstånd fanns i att Motala är på träningsläger i Sandviken under helgen. Under lördagen spelar man mot Rättvik i Göransson Arena. Och dessutom, SAIK:s nya tränare Magnus Brodén är från Motala, och ville förstås vara hygglig och bjuda sitt gamla lag på en match.

– Ja, jo. Så var det kanske lite också och vi säger inte nej till att spela en match, och vi behövde spela också, ansåg Edlund.

Även fast ni gjorde som ni ville och kunde ha vunnit med 20 mål?

– Ja, men det finns alltid saker att träna på och vi hade två målvakter som debuterade i varsin halvlek (Robin Paschen och Jesper Sundving), synd bara att vi inte kunde hjälpa till bättre i slutet så Motala fick göra några mål.

Dessutom och det var nog viktigare ändå. Daniel Mossberg som opererat foten och inte tränat på två veckor gjorde come back.

– Det var bra. Jag behövde verkligen spela, jag tränade i går och känner att jag tappat en del. Jag var bedrövligt dålig, men jag har kanske stora krav på mig själv, sa Mossan som sa att foten i alla fall kändes bra och att han är riktigt spelsugen till World cup.

Träningsmatch:

SAIK–Motala 16–5 (8–1)

Målen: 1–0 (9) Christoffer Edlund, 1–1 (14) Eric Lisell, 2–1 (19) Alan Dzhusoev, 3–1 (23) Dzhusoev, 4–1 C Edlund (24), 5–1 Erik Pettersson (35, straff), 6–1 (38) Linus Forslund, 7–1 (40) C Edlund, 8–1 (43) L Forslund, 9–1 (50) Dennis Henriksen, 9–2 (51) Erik Ivarsson, straff, 10–2 (53) Rasmus LInder, 11–2 (56) C Edlund, 12–2 (58) Henriksen, 13–2 (62) C Edlund, 14–2 (69) E Pettersson, 14–3 (76) Emil Ring, 15–3 (84) L Forslund, 15–4 (87) E Ring, 16–4 (90) Ted Harladsson, 16–5 (91) Erik Ivarsson.

Publik: 150

Mer läsning