Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ispremiär i Lidköping – 1 631 personer såg Villa förlora mot BBW Allstars

På tisdagskvällen var det dags för ispremiär i Sparbanken Arena i Lidköping. 1 631 personer fanns på plats för att se matchen mellan Villa Lidköping och Bissen Brainwalk Allstars.

Annons

För tredje året i rad kombinerade Villa Lidköping sin ispremiär med Bissen Brainwalk, som startades av Mathias "Bissen" Larsson 2011, ett år efter hans hjärnblödning. Insamlingen är till förmån för hjärnforskningen och har på fem år dragit in närmare fem miljoner kronor.

Kvällen inleddes med att cirka 2000 personer gick den traditionsenliga promenaden, innan det var dags för uppvisningsmatch mellan Villa Lidköping och Bissen Brainwalk Allstars, som bland andra bestod av Pelle Fosshaug, Daniel Mossberg och Stefan "X:et" Erixon.

Läs mer: Johan Esplund laddar för ny säsong: "Vill lyfta bucklan i Lidköping"

TV: Se Martin Karlsson och Ludvig Johansson göra entré

Kvällen handlade mest om att visa upp sig inför hemmapubliken. Villa Lidköping gav exempelvis sina spelare en rejäl presentation inför matchen (se exempel i spelaren ovan).

Läs mer: Villas avgående ordförande om hallen som lyfte klubben: "Så nära att den aldrig blev till"

Att bandy är en populär publiksport i Lidköping råder det ingen tvekan om. 1 631 personer var på plats under ispremiären och såg matchen, som blev en tränarrepris från SM-finalen i våras.

1631 personer besökte Villa Lidköpings ispremiär

Micke Carlsson (till vardags Västerås SK, för kvällen BBW Allstars) och Johan Sixtensson (Villa) möttes på Tele2 Arena i mars. Då vann Carlssons Västerås SM-finalen. Kvällens match slutade också med vinst för Carlsson då BBW Allstars slog hemmalaget med 6–5, efter 4–3 i paus.

Som en del av showen fick BBW Allstars Pelle Fosshaug rött kort med kvarten kvar, men han var snart inne på planen igen och fortsatte spela. Det blev dock inga mål av Fosshaug. Istället var det Daren Richardson, Micke Arvidsson, Jesper Brygelson, Hasse Johansson och Stefan "X:et" Erixon som stod för BBW Allstars mål.

Pelle Fosshaug fortsatte spela trots sitt röda kort.

I hemmalaget visade nyförvärvet Axel Ekholm att Villa gjort ett bra rekryteringsval. Tisdagens match var första gången den gamla Kungälvspelaren stod på is med sin nya klubb och han gjorde mål direkt. Daniel Andersson, Joel Broberg, Tim Persson och Viktor Pettersson gjorde de övriga målen för Villa, men det räckte ändå inte.

BBW Allstars vann matchen och nu kan Villa Lidköping börja sin laddning mot en ny bandysäsong.

Läs mer: Axel Ekholm var Villas första nyförvärv inför säsongen

Mer läsning