Fredag 19 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ivan Lebedev lyfte Tillberga

/

Fyra poäng och jumbo förra säsongen.
Men i bortapremiären mot Bollnäs visade Tillberga att det här kan bli en betydligt roligare säsong för "lillebror" i Västerås.
– Vi kommer att växa ännu mer, säger Ivan Lebedev, ryskt nyförvärv som gjorde två mål i (den positiva) förlusten med 3–6.

Annons

Tillberga har vässat laget väsentligt till den här säsongen, inte minst med två rutinerade ryska ess i Rinat Shamsutov (stundtals mycket bra och drivande på Sävstaås) och den 29-årige bandynomaden Ivan Lebedev.

– Jag har spelat i Sverige förr, i Tranås och Nässjö. Sedan blev det några säsonger hemma, i Uljanovsk med Volga och senast i Dynamo Kazan, berättar den tekniskt drivne och kraftfulle liraren som stod för premiärens stiligaste mål på Sävstaås.

Och det var ett mål som blev en käftsmäll för hemmalaget, som just lyckats kliva in och ta över matchen med två snabba mål av Christian Mickelsson.

Ivan Lebedev kunde på egen hand sätta stopp för den offensiva vågen i slutet av första halvlek med en strålande solorajd via vänsterkanten och in centralt för ett avigt avslut i skäret som helt lurade Patrik Aihonen i hemmaburen.

– Nja, det var hela laget som hjälpte till, försöker den ödmjuke ryssen, men får där kraftigt mothugg av undertecknad.

– Ja, okej då, det var väl rätt snyggt. Tack för det, säger Ivan Lebedev med ett smil.

Direkt efter slutsignal var det blandade känslor för gästerna, å ena sidan en mycket väl genomförd match men å andra sidan en klar förlust till slut.

– Alltså, vi gör det väldigt bra i 80 minuter. Men det höll inte hela vägen, jag vet inte riktigt varför. Bollnäs gjorde en stark avslutning, men hade lite flyt också.

Ivan Ivan Lebedev ser ljust på framtiden för ett Tillberga med en rätt skön mix av äldre rutinerade spelare och många unga talangfulla.

– Vi har bra tränare och en bra taktik, jag tror vi kommer att bli lite bättre och bättre för varje match. Och jag behöver lite mer tid också, jag har bara varit i Västerås en månad, säger den sympatiske Ivan Lebedev, som skrivit på för tre år i den svarta dressen.

Förutom det delikata solomålet, så gjorde han även det tidiga ledningsmålet i andra halvlek efter passning från Rinat Shamsutov.

Sedan var det slut på det roliga – den här gången.

Men räkna med att Tillberga kommer att bli en svår nöt för fler lag den här säsongen i elitserien.

Mer läsning