Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag gillar att spela fysiskt"

/
  • Oskar Olsson, 20-årig anfallare i Bollnäs, svarade för en bra insats i den första kvartsfinalen mot Västerås – och svarade för ett av målen.

Junioren Oskar Olsson trivs mot Västerås.
Nu hoppas Bollnäs unge anfallare på seger när kvartsfinalserien fortsätter på Sävstaås.
– Hoppas det kan komma lite mer folk nu eftersom vi spelat så bra bandy under säsongen och efter senaste insatsen i Västerås, säger 20-åringen.

Annons

Oskar Olsson, nyss fyllda 20 år, är inne på sin tredje säsong i A-laget och har den här vintern på allvar börjat etablera sig som anfallare.

I sin första slutspelsmatch, lördagens möte med VSK i ABB Arena, presenterade han sig direkt med att göra 1–0 då han rakade in en retur bakom Andreas Bergwall.

– Det är alltid roligt att göra 1–0 i en match, och i en sån här match får man en jäkla energi, och på bortaplan också, säger Oskar Olsson, som stortrivs nu när allvaret har börjat.

– Det gäller att man tar fram det där lilla extra och är på tårna. Det är jäkligt kul att spela slutspel.

Förutom målet så visade han upp en av sina kvalitéer som kan komma att bli nyttig i den här matchserien – det fysiska spelet.

– Jag gillar att spela fysiskt, jag är lite av en powerforward och det hör nog till min spelstil att komma under skinnet på motståndarna. Jag vill spela med mycket energi, säger Oskar Olsson, som smällde på rejält i den första kvartsfinalen, och drog på sig några onda ögon från hemmaspelarna.

Nu är det Bollnäs tur att åka ut på egen mark, och Oskar Olsson hoppas på bättre stöd från läktarplats – något det varit lite si och så med fram till nu.

– Det ska bli kul att spela inför hemmapubliken, jag hoppas det kan komma lite mer folk nu. För man märker absolut som spelare om det är drag eller inte på läktaren, säger han.

Kommer du ihåg när du debuterade i A-laget och skulle göra entré på Sävstaås för första gången?

– Det var lite smånervöst första gången, och det kittlar väl fortfarande även om det mer gör en taggad nuförtiden.

Kanske kan han upprepa sin prestation från i lördags. Självförtroendet är i alla fall orubbat inför den tredje raka matchen mot Västerås.

– Det känns som om jag kommit in i det mer och mer nu det tredje året i A-laget. Allting har blivit bättre och då får man resultat även om man hela tiden får jobba för det. Att man fått mycket speltid betyder en mycket, jag känner att jag har bra förtroende från tränarna.

Mer läsning