Måndag 15 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag har inget agg mot honom"

/

Erik Stoor stängs av tre matcher för bentacklingen på Ted Bergström.
En rimlig dom, enligt VSK-anfallaren som missar kvällens match.
– Bra att förbundet vill försöka stävja de här situationerna, säger Ted Bergström.

Annons

I 75:e minuten i första kvartsfinalen i ABB Arena bentacklades Västerås SK:s Ted Bergström av Bollnäsbacken Erik Stoor. Anfallaren blev liggande på isen och läkarhjälp tillkallades samtidigt som Erik Stoor fick syna det röda kortet – grovt matchstraff.

På tisdagen kom beskedet att Erik Stoor stängs av i tre matcher.

– Jag kanske inte ska uttala mig som "offer", man är ju färgad. Men tre matcher låter väl ganska fair, det är onödiga tacklingar. Det är samma som i fotboll, man försöker få bort tacklingarna med dobbarna före, säger förre Brobergsspelaren, som missar matchseriens andra kvartsfinal som spelas på Sävstaås i kväll.

– Det är en lårkaka. Däremot verkar det som att jag fått någon smäll på knät, jag är öm där också. Men jag tror inte att det är allvarligt.

Hur känns det att missa kvartsfinal två?

– Det känns jäkligt... Jag vet inte vilket ord jag ska använda. Man tränar och ser fram emot det här, så det känns riktigt tråkigt när de andra spelarna åker iväg.

Du har inte hört någon från Erik Stoor?

– Nä, inte direkt. Han hade pratat med Micke Olsson i mitt lag och sagt att det inte var meningen att skada. Han bad om ursäkt via Micke.

Godtar du ursäkten?

– Ja, jag vill inte vara långsint så. Det är ingen ful spelare som jag vet. Han har fått sitt straff nu och jag lägger ingen mer energi på det, säger Ted Bergström.

– Alltid tråkigt när någon blir skadad och någon blir avstängd tycker jag. Man vill spela på ett juste sätt, men jag har inget agg mot honom. Det kanske går snabbt och är små marginaler, man får tänka sig för i situationerna.

Ted Bergström tycker dock att det är bra att Svenska bandyförbundets disciplinnämnd tar itu med höft- och bentacklingarna.

– Jag upplever att det är de situationerna som är farliga. Även om det är tråkigt att folk ska bli avstängda är det bra att förbundet vill försöka stävja och städa bort situationerna, säger han.

– Jag har tittat på tacklingen i efterhand och den är ful. Han tar ett steg åt mitt håll och kliver ut med benet.

Västerås SK vann första kvartsfinalen med 3–2 efter förlängning.

Inför Bollnäs–VSK: "Jag gillar att spela fysiskt".

Följ liverapporteringen från matchen här.

Mer läsning