Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Jag vill vinna SM-guld nu"

/

Två säsonger i Ryssland fick räcka.
På torsdagen blev det klart att Anders Spinnars vänder hem till moderklubben Bollnäs.
Ambitionen?
– Jag vill vinna SM-guld nu, det är där jag vill lägga min energi, säger 31-åringen.

Annons

Efter två säsonger och två inhemska titlar med Neftyanik väljer försvararen Anders Spinnars att återvända till klubben där han fostrades.

På torsdagens presskonferens på Sävstaås tog han på sig Bollnäströjan igen för första gången sedan säsongen 2012/2013.

Kontraktet sträcker sig över tre raka år.

– Det känns jätteinspirerande med resan som Bollnäs påbörjat. Det finns tydliga bilder med vad man som klubb vill åstadkomma och vad jag ska åstadkomma. Jag är jättetaggad att kliva in i det här, säger Anders Spinnars.

Försvararen, som blir 32 i sommar, medger också att en hemkomst var aktuell redan efter förra säsongen – när det beslutades att lagen i ryska ligan bara fick ha tre utländska spelare i trupperna.

– Neftyanik sa tidigt att jag skulle vara kvar, men jag kände ändå att Bollnäs var väldigt lockande. Men jag hade ett tydligt avtal med klubben. Vi hade en diskussion, men det blev inget mer än så.

Nu när du varit på väg hem – har det funnits intresse från svenska och ryska klubbar?

– Mest svenskt, men det är ganska ointressant. Det har aldrig kommit så långt att det blivit bud. Jag har varit tydlig med var jag vill spela.

Kan du nämna någon av klubbarna?

– Nej, det kan jag inte. Av respekt mot dem och Bollnäs.

Har det varit aktuellt för dig med någon annan klubb?

– Egentligen inte. Jag känner spontant att det inte har varit så mycket att fundera på. Bollnäs har velat ha mig och jag har velat tillbaka till Bollnäs. Det har varit en ömsesidig relation så.

Vad säger du om skillnaderna i den klubb du en gång lämnade och nu återvänder till?

– Det är väldigt mycket skillnader. Jag tycker att det finns en bättre tydlighet med hur man jobbar och var man vill. Känslan är att klubben har tagit sina kliv som man behöver ta och fortsätter ta, säger Anders Spinnars.

– Sportsligt är jag övertygad om att det är ett bättre lag med de spetsspelarna som finns. Även de spelare som inte har fått så mycket cred och publicitet under åren har också tagit sina kliv. Att fortsätta hjälpa dem till nya framgångar ska bli jättekul.

När Bollnäs förlorade son nu är tillbaka i moderklubben har han målsättningen klar för sig.

– Alla spelare spelar för SM-guld. Sedan får vi se vad vi bestämmer i gruppen, men jag vill vinna SM-guld i alla fall. Det är där jag vill lägga min energi.

Signalerna du får från klubben – matchar de dina ambitioner?

– Det tycker jag absolut. Det räcker med att värva Berlin (Daniel) och Hellmyrs (Per), det tycker jag talar sitt tydliga språk. I mitt tycke är det två av de tre bästa spelarna i världen, säger Anders Spinnars.

– Klubben har varit och spelat finaler tidigare och jag tycker att man ska vilja dit. Vill man inte dit, då kan det bli lite jobbigt på vägen.

Hemma i Bollnäs återgår han nu till samma arbetsplats som innan han lämnade staden.

– Helhetslösningen är viktigast här. Att spela bandy är jättekul och positivt på alla sätt, men jag tycker att det är väldigt viktigt att ha ett jobb, säger han.

– Familjesituationen blir avsevärt mycket enklare nu. Man kan ta hand om familjen på ett helt annat sätt nu än när man är nio timmar före i tid. Det är jätteskönt att vara hemma.

Mer läsning