Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jansson Hydling efter raset mot Vänersborg: "En helt bedrövlig period"

Sirius hotade Vänersborg på allvar i 45 minuter.
Sedan kom det totala raset i början av andra halvlek.
– Ett riktigt jävla bottennapp i prestationen, säger lagkaptenen Johan Jansson Hydling.

Annons

Sirius gjorde en stark första halvlek hemma mot Vänersborg. Visserligen gjorde Christoffer Fagerström 1–0 för Vänersborg redan efter nio minuter, men hemmalaget reste sig och fick också betalt när Markus Kumpuoja frispelade Tobias Engstrand till 1–1.

Men bara några minuter in i andra halvlek kom sedan raset som avgjorde hela matchen till bortalagets fördel.

– Ett riktigt jävla bottennapp i prestationen, det är för dåligt. Vi tappar alldeles för mycket energi när vi släpper in första målet, det är en helt bedrövlig period, säger Johan Jansson Hydling om perioden mellan matchminut 49 och 52 där Vänersborg gick från 1–1 till 4–1 genom mål av Johan Koch, Joakim Hedqvist och Mikko Lukkarila.

LÄS MER: Viklund efter segern mot Sirius

– Det går fort i bandy och har man en så dålig period och de lyckas göra tre mål, då rinner matchen en ur händerna till slut. Det är inte omöjligt, men det är klart att det blir tufft, fortsätter han.

Särskilt tung tycker Johan Jansson Hydling att förlusten är med tanke på matchbilden innan lagets haveri i inledningen av andra halvlek.

– Jag tycker att det är vi som tar över tillställningen, vi vinner situationer och krigar rejält. Vi är mycket bättre än Vänersborg sista halvtimmen i första halvlek och vi kommer ut med bra energi till andra. Det är synd på de tre minuterna, säger Sirius lagkapten, som nu får ladda om inför svåra hemmamatchen mot Sandviken på fredag.

– Det är bara att städa av den här matchen, prata igenom den, ta med det vi tycker är bra och så fortsätta jobba vidare med sakerna vi bestämt tillsammans.

 

Du har väl inte missat Bandypuls app? Ladda ner den här!

Mer läsning