Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Janssons jättematch räckte inte hela vägen för VSK: "Det var ju vår match"

Ledda av en storspelande Simon Jansson såg VSK ut att gå mot en seger i finalreprisen mot Villa Lidköping.
Då kom tappet – från 4-0 till 4-4.
– Känslan direkt efter är att det är jättesurt och jobbigt att vi inte fick den här segern, säger Jansson.

Annons

Simon Jansson var inblandad i alla fyra VSK-mål – men det blev ändå bara oavgjort i finalreprisen.

Med 4-0 en bit in i den andra halvleken såg VSK ut att vara på väg mot en efterlängtad seger i finalreprisen mot Villa Lidköping. Och fram dit hade Simon Jansson varit matchens stora gigant.

Han dominerade stundtals på egen hand ute på isen, och låg bakom VSK:s alla fyra mål. 1-0 målet spelade han fram till. Vid 2-0 var det han som ordnade hörnan. På 3-0 stod han återigen för framspelningen, och 4-0 fick han själv sätta i nät.

Men därefter föll VSK ihop totalt, och tappade vad som såg ut att bli en säker seger till 4-4.

– Känslan direkt efter är att det är jättesurt och jobbigt att vi inte fick den här segern. Det var ju vår match. Vi är riktigt besvikna, säger Jansson.

Simon Jansson sa inför fredagens match att han tyckte att samtliga spelare behövde höja sig några procent. På det planet gick han minst sagt i bräschen.

– Jo men det kändes bra redan från start, jag tycker att vi tar tag i taktpinnen och har välförtjänt 3-0 i paus. Det kändes som att alla höjde sig inte bara ett utan flera snäpp i dag, så det var en jätteskön inledning och hela matchen kändes det som att vi var det bästa laget.

Efter en flera mindre bra insatser från VSK:s sida såg även laget ut att vara tillbaka i gammalt gott slag under stora delar av fredagens match. Och även om resultatet inte blev som han ville är Jansson nöjd med insatsen.

– Vi spelar med varandra och hittar det spelet vi vill spela. Vi skapar mycket, och sen är det ju ett riktigt hårt jobb i det defensiva arbetet. Jag tycker att vi har haft helt okej offensiv innan, det är defensiven vi har tullat på. Så det är väl defensiven som var bättre i dag.

Kan man ta med sig det positiva från en sån här match – trots besvikelsen?

– Ja, absolut. Det måste vi göra för att gå vidare och utveckla oss själva. Vi sa det efter matchen, att det här var vår bästa match i Elitserien. Så vi får sura ihop nu under helgen, sen får vi hitta godbitarna och ta oss vidare på det sättet.

Hur är känslan ute på isen när de börjar äta ikapp?

– Vi är rätt bra på att släppa in mål sådär. Förstå mig rätt, får vi ett mål emot oss är vi rätt duktiga på att ha kvar självförtroendet och veta att vi är starka. Det spelar ingen roll om vi får ett mål emot oss, vi bara kör som vanligt, och det kändes så i dag också.

MATCHFAKTA – ELITSERIEN

VSK–Villa Lidköping 4-4 (3-0)

Målen: 1-0 (4) Jonas Nilsson, 2-0 (31) Stefan Edberg, 3-0 (39) Jonas Nilsson, 4-0 (49) Simon Jansson, 4-1 (53) David Karlsson, 4-2 (68) Martin Andreasson, 4-3 (72) David Karlsson, 4-4 (88) Petter Björling

Utvisningar: VSK 2x10, Villa 3x10

Hörnor: 7-8

Domare: Niclas Skog

Publik: 1537

Mer läsning