Måndag 19 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Janssons syrliga passning efter nya förlusten mot Villa: "De är bra på att bara deffa tyvärr"

/

Dubbla nederlag och totalt 5–14 i målskillnad.
Efter 2–5-förlusten i ABB Arena skickade Simon Jansson en passning till Villa Lidköping.
– Vi pumpar på och de åker runt och passar till varandra på egen planhalva, säger VSK-anfallaren.

Annons

TV: "Överraskande att Villa vinner så pass enkelt"

När Villa och Västerås SK möttes i Lidköping i inledningen av säsongen vann hemmalaget med 9–3 efter smått otroliga 7–0 på regerande mästaren i paus.

På söndagen jagade VSK revansch i ABB Arena, men misslyckades. Trots att hemmalaget förde spelet under större delen av matchen var det Villa som vann med 5–2.

– Jag är upprörd över att vi inte spelar jättebra, men samtidigt verkar hörnan till 3–2 inte vara hörna. Sedan är det lite konstiga utvisningar, men det faller på vårt eget till slut tycker jag, säger Simon Jansson, vars VSK spelade med tre man mindre när Villa återtog ledningen efter att Patrik Sjöström och Ted Bergström hämtat upp ett 0–2-underläge.

– Det blir tungt när de gör mål när vi har 30 sekunder kvar på en av utvisningarna. Jag vet inte om utvisningarna är korrekta, de är säkert det, men vi får inte sitta på bänken, så är det bara.

Bergwall drar på sig en utvisning för osportsligt uppträdande och Folkesson tar en utvisning 80 meter upp i planen. Har ni inte er själva att skylla?

– Jo, så klart. När det blir så pass många utvisningar, även om de är tveksamma, så ska vi vara så pass bra att vi släpper det och kämpar och åker skridskor i stället.

LÄS ÄVEN: Efter 771:a målet – nu är Karlsson delat historisk

Simon Jansson delar också ut en passning till Villa Lidköpings spel i ABB Arena.

– Vi pumpar på och har bra fart medan dom åker runt och passar till varandra på egen planhalva egentligen. Men det är så deras spel är och vi måste respektera att de spelar så. De gör det bra när de får ledningen med 3–2. De får med sig allt och sedan är de bra på att hålla i bollen och bara "deffa" tyvärr, säger han.

Du tycker att Villa kommer hit och bara "deffar"?

– Inte från början, men de bevakar ledningen lite grann och vi hittar inte lösningen för att luckra upp dom.

Villa har 14–5 på er nu. Är det ert bogey team den här säsongen?

– Nej, det tycker jag inte. Vi vann andra halvlek nere i Villa efter en katastrofal första halvlek. Här är det ändå jämnt fastän det blir 5–2. Nu går vi in i slutspel nästa vecka, då växlar vi upp.

I första halvlek var Simon Jansson matchens gigant och låg bakom i stort sett allt i VSK:s offensiv. Efter paus mattades 24-åringen en aning.

– Jag kände mig rätt pigg innan matchen och mot Kungälv också. Jag tappade ork i andra halvlek. Det kommer väl efter VM, jag var sjuk efter VM också, men jag tycker ändå att jag hade bra fart i benen under större delen av matchen.

Vad betyder det för mentaliteten att få stryk i en sådan här prestigematch i slutet av serien?

– Jag känner inget så, vi har jävligt bra självförtroende. De vann, men nu blickar vi fram mot tisdagen (Hammarby borta). Vi känner oss starka och vet hur bra vi kan vara.

Du har väl inte glömt att ladda ner Bandypuls app? Gör det här!

Mer läsning