Lördag 17 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jenefeldt glömde skridskorna – fick hjälp av supportrarna: "Inte känd för mitt bra minne"

/
  • Jakob Jenefeldt i matchen mot Broberg, som hans Sirius förlorade med 0–6.

När Sirius rullade norröver för match mot Broberg glömde Jakob Jenefeldt en viktig detalj – skridskorna.
Lösningen?
Supporterklubben ryckte in och fraktade skridskorna till Söderhamn.
– Det är tur att vi har Västra sidan, som hjälper oss på alla sätt, säger Jenefeldt.

Annons

För Sirius del innebar fredagskvällen en poängmässigt betydelselös bortamatch mot Broberg. När Jakob Jenefeldt packade trunken glömde han att packa ner skridskorna.

De hängde nämligen kvar i Relitahallen i Uppsala.

– Haha, jag försökte dölja det där lite. Det var ju en liten olycka. Men det är väl ingen som är förvånad, jag är inte känd för mitt bra minne. Men det var faktiskt första gången som jag glömde skridskorna, säger han.

Men när matchen blåstes i gång på Hällåsen fanns Jenefeldt ändå med på isen. Detta tack vare supporterklubben Västra sidan, som tog med sig skridskorna på sin resa norröver.

– Det är tur att vi har Västra sidan, som hjälper oss på alla möjliga sätt, säger Jenefeldt.

Läs mer: Snabbanalys från Broberg–Sirius

Som efter matchen fortsatte att hylla den tappra skara Siriussupportrar som tagit sig till Hällåsen för att i 15 minusgrader få se Sirius manövreras ut och nollas av Broberg.

– Dom är fantastiska våra supportrar, som står här och fryser i dag och fixar material åt mig. Det är otroligt att dom är med oss varje match, det är verkligen kul.

Skridskorna kom fram till arenan strax före avslag. Så någon isvärmning var det inte tal om för Jenefeldt.

– Nej, men det hade nog inte behövts i dag, det är så jäkla kallt.

Läs mer: Broberg studsade tillbaka inför den sämsta publiksiffran på länge

Själva matchen då? Ja, den förlorade Sirius med klara 0–6, och bottenlaget hade egentligen aldrig någonting att sätta emot ett slutspelsjagande och högmotiverat Broberg.

Söderhamnslaget kunde enkelt ta två viktiga poäng i jakten på Vänersborg, Edsbyn och Vetlanda ovanför slutspelsstrecket.

– Vi försöker att spela vårat spel, men vi är på tok för tunna framåt i den sista tredjedelen. Vi kommer inte till några målchanser och dom gör några mål på hörnor och så i första halvlek. Det är svårt att vinna när vi inte gör några mål.

Hur är det med motivationen en sån här match, när ni inte har något annat att spela för än att förbereda er för ett kval?

– Det är inte viljan som vi faller på. Vi försöker förbereda oss så bra som möjligt på kvalet, och bygga på vårat spel. Så vi har nog med motivation, men ibland så stämmer det helt enkelt inte.

Mer läsning