Onsdag 14 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jimmy Berglund levererade – direkt från Kungälvs frysbox

/

En het leverans – direkt från frysboxen.
Jimmy Berglund gjorde två mål när Kungälv skakade Edsbyn på bortais.
– Klart det kändes lite extra skönt, säger det 27-åriga nyförvärvet från Kalix.

Annons

– Det är tuff konkurrens om platserna på mittfältet, bara att acceptera att alla inte kan få plats, säger Jimmy Berglund, som spelade i premiären men sedan fått stå vid sidan i fem raka matcher.

– Visst är det lite trist, såklart. Men samtidigt har ju laget gått så pass bra också, och då är det inte läge att ändra så mycket.

Men till den tuffa bortamatchen mot Edsbyn i Svenska Fönster Arena, då valde tränare Ari Holopainen att ge en spelsugen Berglund chansen igen.

Och den tog han tillvara på bästa sätt.

Inte minst med sina två mål, när årets upplaga av Kungälv gav ännu ett bevis på att det i bästa stunder finns kvalitet att matcha även de bästa lagen.

Det gjorde Kungälv som allra mest under en explosiv och frän första halvlek.

Och det handlade inte om någon försiktig taktik med defensiven som utgångspunkt för kontringar, Kungälv driver sitt eget offensiva spel med många starka skridskorännare.

En kvalitet som även präglar Jimmy Berglund, ofta stark och direkt i djupled.

Som strax före paus då han var på rätt plats för att kyligt placera in 3–1 efter ett smart frislag med direktpass av lagkapten Mathias Johansson.

– Alltså, det kändes ju allra bäst, att få kliva in och sätta ett mål efter så lång tid utanför spelet, säger Berglund.

Då hade Kungälv vänt ett tidigt underläge med tre raka mål, och skickat med Edsbyn en allvarlig fråga in till pausvilan.

När andra halvlek direkt var på väg att ta en ny vändning, med ett hemmalag inspirerat av en tidig reducering, tog tränare Ari Holopainen en mycket smart timeout mitt i pressen.

Exat hur vältajmad den var, det visade Jimmy Berglund när han drog fram för att vara på rätt plats att placera in 4–2 vid stolpen efter en perfekt passning från Jesper Henriksson på högerkanten.

– Det kändes så bra, det målet. Vi fick tillbaka lite av energin igen, men bara för en kort stund, säger Berglund.

Samtidigt som Edsbyn ökade trycket föll Kungälv snabbt in rollen av laget som ska försvara en ledning.

– Det var lite onödigt att vi skulle backa hem så mycket istället för att försöka behålla vårt eget tryck. Vi kunde inte hålla bollen längre stunder och fick ingen tid att vila. Till slut orkade vi inte riktigt stå emot när Edsbyn öste på. Vi hade ju några chanser också, men då var det enkla passningar som gick fel, konstaterar Jimmy Berglund, besviken över det något snöpliga slutet – men nöjd med sin egen insats.

Och nu kanske han kan hoppas på mer speltid, när det på onsdags vankas "riktig" hemmapremiär mot Sandviken på Skarpe Nord.

Noteras kan också att Kungälv hade stöd från ett gäng tillresta supportrar i Skarpa Gubbar, det fick inga poäng med sig hem men väl en underhållande bandyfajt och ännu en stark insats av IFK.

Mer läsning