Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Joakim Anderssons målform håller i sig – Vetlandaspelaren fyra i skytteligan

Joakim Andersson är på god väg att skjuta sitt Vetlanda till slutspel.
I segermatchen mot Gripen kom fyra nya mål från den hete anfallarens klubba.
– Det får gärna fortsätta såhär, säger han.

Annons

I de två senaste omgångarna har Vetlanda vunnit matcher som alla kanske inte alla hade förväntat sig skulle generera två poäng.

På onsdagskvällen var laget i stället favoriter när man reste till Trollhättan för match mot tabelljumbon Gripen.

Läs mer: Krönika: "Vetlanda är ett lag för slutspel"

Och när kvällen var över kunde man planenligt räkna in två nya viktiga poäng i jakten på slutspel. Men lagets skyttekung Joakim Andersson var inte helt nöjd med hur det såg ut på vägen dit.

– Vi gör ingen bra match, vi blir alldeles för passiva i defensiven och det var längesedan vi slog bort såhär mycket passningar, säger Andersson till Vetlandaposten.

Det räckte ändå till seger med 7–4, och smålänningarna utökade avståndet till Broberg på nionde plats till sex poäng. I matchen kom hela fyra mål från den hete Joakim Andersson, som nyligen togs ut till den svenska bruttotruppen inför VM i Ryssland.

Kvällens målskörd innebär att han är uppe i 35 totalt, vilket är fjärde bäst i elitserien. Endast Christoffer Edlund, David Karlsson och Erik Pettersson har gjort fler mål.

– Jag har känt mig bättre fysiskt den senaste månaden, så jag tror det har en del med det att göra, säger Andersson om det målstim som han är inne i.

Mer läsning