Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobbigt läge för Joel

/
  • Vanlig rutin efter match för Joel Edling - några minuter i en tunna med iskallt vatten.

Först en tung förlust, ovän med publiken, målbjudning och en utvisning.
Toppat med ett segt dopingprov.
Edsbyns passningskung Joel Edling har spelat roligare matcher.

Annons

– Det är ingen höjdare det här, och inte vad vi hade tänkt oss när vi åkte hit. Vi var ju här för att vinna, säger Edsbyns spelskicklige mittfältare, med fullt sjå att hiva i sig vattenmugg på vattenmugg för att klara att kasta vatten till slut.

– Det är ju bara att finna sig i, säger Edling – och kliver dessutom ned i en stor tunna med iskallt vatten.

– Det gör jag efter varje match, jag har väl ingen superkoll på effekten men det känns bra för mig.

Att det finns en tunna redo vid varje arena, det fixar lagledaren/materialaren Stefan Asikainen med sina breda kontakter.

Förhoppningsvis ger det effekt till torsdagens ödesmatch hemma i Svenska Fönster Arena.

– Vi måste gå mer på attack, det tror jag. Vi skapar ju inte särskilt mycket framåt, förutom där i början, säger Joel Edling, som vill se ett lika rakare Edsbyn med fler bollar mot mål. Och går där lite emot sin tränare.

Ett spel som förvisso kan vara vågat mot ett Villa som gärna vill slå om snabbt, men kanske ett spel som blir nödvändigt för att vända det här svåra läget.

För Joel Edling, grundseriens assistkung, blev det en match mest i baktakt.

Han fick hela den stora publiken emot sig efter fällning av Jesper Eriksson.

– Inget som brydde mig särskilt. Men det var en onödig eftersläng, och kanske borde jag åkt på en utvisning där. Å andra sidan kunde han också fått en när han åker fram och sätter handsken i ansiktet på mig. Men det är utagerat nu, jag har bett om ursäkt, säger Joel Edling, som gjorde ett än värre misstag i knepig kamp där just enstaka bommar blev väldigt avgörande.

Det hände när han slarvade bort ett uppspel som gav Daniel Andersson läge att friställa Jesper Bryngelsson, som kyligt lyfte in blytunga 3–1 till Villa.

Som om inte det vore nog, så krockade (ingen ojuste där) Edling olyckligt med Villas formstarke Tim Persson efter en dryg halvtimme. Smällen tog så illa att Persson bört nyckelbenet, och har spelat klart för säsongen.

– Jag kan ändå inte tycka vi gjorde en så dålig match, den första hemma var sämre. Nu har vi ändå bollen väl så mycket, men skapar på tok för lite till slut. Samtidigt är ju Villa ett väldigt bra lag, man får inte så där jättemånga chanser, säger Joel Edling, som absolut inte gett upp hoppet om att nå en semifinal.

– Nu ska vi bara samla ihop oss, sedan är det fullt möjligt att vinna nästa match på hemmais.

Mer läsning