Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonas Edling inför tungviktsmötet med SAIK: "Vi har absolut en chans"

/
  • Jonas Edling har laddat om och fick en skön start på säsongen med två mål i hemmapremiären mot Gripen.

I fjol missade han de fyra första matcherna.
Men i årets hemmapremiär blev det två tunga mål direkt.
– Äntligen en hel försäsong utan problem, säger Edsbyns lagkapten Jonas Edling – som ser möjligheten att skaka stålmän på söndag.

Annons

– Vi måste såklart upp några snäpp. Men kan vi bara prestera vår bästa bandy, då har vi absolut en chans mot Sandviken, säger den 32-årige toppen Jonas Edling.

Det hade Edsbyn även när lagen möttes i fjol – även då i andra omgången och i Göransson Arena.

Då hängde Edsbyn med till 4–4 med dryga minuten kvar, men då gick proppen och SAIK dundrade in tre snabba mål för seger med 7–4.

Läs mer: Läs reprisen på liverapporten från fjolårets möte i Göransson Arena

Den gången fick Jonas Edling lida vid sidan, ännu i rehab efter en knäoperation som störde hela försäsongen och en bit in på seriespelet.

I den femte omgången var han tillbaka på isen, och gjorde ett mål när Edsbyn kryssade borta mot Vetlanda.

Och först efter den åttonde omgången var Edling uppe i en blygsam skörd på två mål, det blev 26 mål i elitserien (men inget i slutspelet) till slut.

Läs mer: Edling målade direkt i fjolårets comeback mot Vetlanda

Starten på årets säsong är så mycket bättre.

– För första gången på flera år har jag fått vara helt frisk, byggt på musklerna på benen och tränat bra. När jag äntligen kunde spela förra säsongen hade jag inte tränat ordentligt på fyra månader, säger Jonas Edling, som varit het under försäsongen och som också levererade direkt i fredagens hemmapremiär mot Gripen.

Inom tio minuter i slutet av första halvlek gjorde lagkaptenen två raka mål när Edsbyn gick från 2–1 till 4–1 och kopplade ett stadigt segergrepp.

– Det var en stabil insats, men inte precis bländande. Mest positivt var att vi var vassa framåt och gjorde sex mål, samtidigt som vi bara släppte två bakåt, säger Jonas Edling, som menar att det (som vanligt) finns lite kollektiv rost att skaka av sig i början av en elitserie.

– Det är svårt att få till det i hela matcher direkt, det är ju ändå fem veckor sedan vi senast spelade en match i full tid. Men det blev allt bättre ju längre matchen gick, och i andra halvlek tog över helt.

Läs mer: Lagkapten Edling om "hånet" på upptaktsträffen

Inte heller Sandviken bjöd på något mer explosivt i sin bortapremiär mot Vänersborg, det blev en knapp seger tack vare mål på straffar och hörnor.

– Att de inte gjorde något spelmål är inget att hänga upp sig på. Vänersborg borta är en jäkligt tuff uppgift, och där tar man poängen hur det än går till, säger Jonas Edling – med stor respekt för söndagens motstånd.

Vad blir nyckeln till framgång i Sandviken?

– Grunden är att vi får till en bra defensiv, de är ju så vassa framåt.

Mer läsning