Onsdag 17 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonas Nygren tecknar nytt långtidskontrakt: "Fått en klar bild över vad Broberg vill"

/

Jonas Nygren är överens med Broberg om ett nytt treårskontrakt.
Och nu laddar 33-åringen för revansch inför nästa säsong.
– Det hade varit trist att lämna efter en sådan här säsong, säger han.

Annons

Jonas Nygren är en av Brobergs verkiga veteraner och debuterade i a-laget redan som 15-åring. Och det är långt i från över ännu. Det står klart efter han skrivit under det nytecknade kontraktet som gäller fram till säsongen 2018/19.

– Det är klart att jag funderade lite efter säsongen var bandykarriären ska ta vägen. Jag har inte tänkt flytta någonstans. Jag har min familj, hus, jobb och hela den biten I Söderhamn och jag känner mer att det är i Broberg jag kommer att spela. Det var ett ganska enkelt beslut att skriva tre år.

LÄS MER: Anfallaren förlänger med Broberg – och kräver mer av sig själv

Broberg slutade nia i elitserien och missade därmed för första gången på väldigt längre att ta sig till slutspel. Jonas Nygren ville att klubben visade handlingskraft och gav signaler om en fortsatt satsning inför framtiden.

– Framför allt att jag ser att föreningen gör det. Och jag har fått en klar bild över vad Broberg vill under de närmaste åren. Det handlar inte om att vi ska värva en massa spelare. Det är mer helheten. Och att vi ges chansen åtminstone inom tid att vara med och tävla om en plats i en semifinal. Det var viktigt för mig, säger Jonas Nygren.

Han betonar att han fortfarande tycker det är kul med bandy och att han brinner av revanschlusta inombords efter besvikelsen över säsongen som gick. Och någon gång under nästa år är det också tänkt att den nya bandyhallen på Hällåsen är redo att tas i bruk.

– Absolut, det är också ett tungt argument i beslutet till en fortsatt satsning. Det ska bli riktigt häftigt att spela inomhus. Och samtidigt, det hade varit trist att lämna efter en sådan här säsong.

Vad saknades då för Broberg under säsongen?

– Vi har varit för ojämna och inte hittat vårt spel helt enkelt. Vad det beror är svårt att säga. Det är mycket som påverkar som skador och träningsförutsättningar. Men krasst nog har vi som ska bära laget inte varit tillräckligt bra, säger Jonas Nygren.

LÄS MER: Svenne Olsson om säsongen som var, kontrakten och framtiden

Mer läsning