Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonssons publikhyllning efter poängtappet i hemmapremiären: "Det hörs när det är fredag på Zinken"

Mål, 120 utvisningsminuter och härligt publikdrag.
Hammarbys hemmapremiär mot Vänersborg innehöll det mesta.
– Det hörs när det är fredag på Zinkensdamm, säger Jesper Jonsson efter 3–3 mot Vänersborg.

Annons

Lagkamraten Adam Gilljam utsåg Jesper Jonsson till elitseriens mest underskattade spelare i Bandypuls enkät inför säsongsstarten.

När Hammarby till slut, efter veckor med isproblem, fick spela sin hemmapremiär visade den 24-årige mittfältaren också sin kvalitet. 1–2-reduceringen efter Vänersborgs starka start var en delikatess. Jesper Jonsson drev in centralt från högerkanten och lurade sedan David Borvall med ett välplacerat, rappt avslut intill "fel" stolpe för Vänersborgsmålvakten.

Mittfältaren stod också för assisten till Kalle Mårtenssons 3–3-mål i andra halvlek och var överlag en drivande kraft på Hammarbys mittfält.

TV: Se höjdpunkterna från Hammarby–Vänersborg

– Det var väl ingen jätteinsats tycker jag, jag kräver mer av mig själv och jag hade väl några chanser till som jag borde ha utnyttjat. Men det är tidigt på säsongen och ju mer träningar vi får på stor bana så tror jag att det kommer lossna. Det känns fortfarande som att man saknar det riktiga trycket, säger han.

Trots en poäng efter underläge med både 0–2 och 2–3 var det dämpat i Hammarbys omklädningsrum efter slutsignalen.

– Det är det absolut, vi vill så klart vinna för hemmapubliken. Det är tungt att vi inte lyckas trycka in ett på slutet när vi försöker forcera, säger Jesper Jonsson, som likt med- och motspelare slet på en is som tog mycket stryk i den tiogradiga värmen.

– En hackig match med tanke på isen och så mycket utvisningar. Det blev aldrig någon riktig rytm, så kanske var det rättvist med 3–3.

Isen var en bidragande orsak till att utvisningarna haglade. Totalt innehöll matchen 120 utvisningsminuter, jämnt fördelade på lagen. Hammarbys Adam Gilljam och Vänersborgs Alexander Zitouni gruffade vid ett tillfälle – och när hemmalagets David Pizzoni Elfving rök ihop med gästernas försvarare Richard Wallin-Kamperin var det fullt slagsmål.

– Det var låg nivå i början, de fyra första avblåsningarna blev utvisningar som det kändes och då blev det grinigt. När det blir sån här is blir det också mycket situationer där det är tajt och tufft. Ingen vill vika ner sig, säger Jesper Jonsson, som startade matchen på avbytarbänken.

LÄS MER: Wallin-Kamperin om de heta känslorna på Zinken

Efter fredagens hemmapremiär vill han dock ta tillbaka startplatsen av Ulf Einarsson – som startade bredvid "givne" Johan Willes – som han hade i 0–3-förlusten i premiären mot Västerås SK.

– Det är konkurrens på många platser i laget och det gagnar oss. Sedan är det klart att man vill starta, men man spelar rätt mycket ändå när man börjat på bänken i bandy. Men det är klart att jag vill visa att jag är en startspelare.

Hur skönt är det att ha avklarat hemmapremiären?

– Det känns bra, vi har längtat mycket efter att få komma ut på fredagsmatch på Zinken. Det hörs när det är fredag på Zinkensdamm och då är det otroligt inspirerande att spela, säger Jesper Jonsson, som dock trodde på fler åskådare än de drygt 2 000 på plats.

– Det kändes som att det var fler med trycket de bidrog med, men några tusen till hade man kanske hoppats på.

Mer läsning