Torsdag 18 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Juniorerna tog plats när SAIK tog hem segern mot Kalix: "Härligt att få göra mål"

Hannes Edlund och Jesper Jansson fick mycket speltid och visade framfötterna när SAIK spelade borta mot Kalix. Edlund gjorde ett mål efter en bra passning av Mossberg och matchen slutade 1-6.

Annons

Hannes Edlund gjorde 0-3 och lyfte SAIK till en seger mot Kalix./Arkivbild

Det var SAIK som ägde matchen borta mot Kalix. När Hannes Edlund kom in spelade han bra på mittfältet och samarbetade med hela laget. Daniel Mossberg gav honom en fin passning som ledde till 0-3-målet i första halvlek.

– Det är härligt att få göra mål. Jag lyckades glida in framför backlinjen och får en bra passning av Mossan och styr in den, säger Hannes Edlund.

Hannes Edlund och Jesper Jansson har fått ett stort förtroende av tränaren Magnus Brodén, och Brodén är nöjd med vad de har åstadkommit.

–Vi kontrollerar matchen bra. Det är svårt när det är utomhus och bollen hoppar, men Hannes Edlund och Jesper Jansson spelar jättefint i dag. Det finns inget annat att säga, säger han.

Själv är Hannes Edlund nöjd med sin insats, men han tycker inte att passningsspelet fungerade som det skulle.

– Vi vill spela snabb bandy, men när det är utomhus blir det andra förutsättningar och vi spelar inte som våran plan. Men det är jättekul att jag får så mycket speltid och framför allt roligt att få göra mål, säger han.

Magnus Brodén vill också lyfta fram Joakim Bergman, som han tycker gjorde en bra insats som inhoppare.

– Linus Pettersson var sjuk och jag tycker att Bergman höll i hop försvarsspelet. Vi spelar noggrannare med bra marginal i offensiven. Dzhusoev visar också att han är med i spelet och han spelar också bra i dag, säger han.

Nu ser de fram emot nästa match mot Vänersborg.

– Jag ska bara fortsätta göra det jag gör. Förhoppningsvis tillåter vädret ett bra spel och det ska bli spännande, säger Hannes Edlund.

Mer läsning