Tisdag 16 oktober
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalix förlänger med duo – och öppnar för att värva ryskt: "Vi har goda kontakter"

Jonathan Johansson och Simon Viklund är klara för en fortsättning i Kalix som snart har en startelva under kontrakt. Nu öppnar klubbens kassör Henrik Eriksson för att värva från Ryssland.

Annons

Under torsdagen blev det klart att försvararen Jonathan Johansson och mittfältaren Simon Viklund stannar i Kalix. Deras signaturer innebär att klubben har tio kontrakterade spelare inför nästa säsong.

Det återstår därför en hel del arbete innan Kalix kan spika sin trupp för kommande vinter – och kanske kan det bli aktuellt med spelare österifrån. Under torsdagen skrev Norrbottens-Kuriren att klubben har siktet inställt på att landa "två starka nyförvärv" och Kalix kassör Henrik Eriksson öppnar för att det skulle kunna vara ryska förstärkningar.

– Det finns en möjlighet med tanke på den ekonomiska situationen hos många lag där borta. Vi har goda kontakter så vi får se hur det bär, säger han.

Kalix väntar fortfarande på flera tunga förlängningar, inte minst från landslagsbacken Olov Englund och lagets poängkung Antti Ekman . Det är heller inget klart om tränaren Mats Rönnqvists framtid, även om han är involverad i försäsongsträningen.

– Vi vet var vi har varandra och var det då slutar i slutändan, det är skrivet i stjärnorna. Jag är i alla fall med laget och tränar och hjälper till lite med barmarken, säger han till Norrländska Socialdemokraten .

LÄS ÄVEN

En halv startelva under avtal och ekonomiskt underskott – här är läget i Kalix

Bodin lämnar SAIK för Kalix: "Folk kanske undrar vad jag håller på med, men..."

Skrällen: Björn Hellman lämnar elitserien – för allsvenskan

Mer läsning