Fredag 16 november
Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalix förlorade säsongspremiären: "De fick ha taktpinnen alldeles för ofta"

Kalix åkte på en svidande 0-3 förlust i seriepremiären. Hemmalaget Tillberga Bandy var det starkaste laget i ABB Arena.

Annons

Kalix lagkapten Olov Englund summerade matchen så här.

– Jag tyckte att vi började rätt bra. Sedan åker vi på ett mål i baken där hade hörna som de kontrar på. Tillberga var bra, duktiga att hålla i bollen och spelade med väldigt stort tålamod. Dom var bra redan förra året och har ett skriskostarkt lag. Men vi hade hoppats på att förvalta våra chanser lite bättre, säger Englund och fortsätter.

Olov Englund

– Vi hade ett antal hörnor som det inte blev något av. Så där får vi vässa till oss. Sedan skulle vi hållit i bollen lite mera så Tillberga skulle fått jaga ibland också. Det kändes som de fick ha taktpinnen alldeles för ofta. Vi startade bra sedan tog dom över och kunde spela kontrollerat.

Ni lyckades inte göra något mål, vad säger du om er offensiv?

– Vi får varken till det långa eller det korta spelet och passningsspelet i stort. Jag tycker att vi går alldeles för tidigt. Vi bör värdera lägena lite mera och vara mer rädda om bollen så de får jaga lite mer i defensiven.

Finns det något positivt att ta med sig trots förlusten?

– Det är klart att det finns mycket. Defensivt så gör vi en bra match ändå. Det gäller för oss att växa in i matchtempot, vi har inte spelat så mycket matcher. Det här var vår tredje match. Så det är klart att vi vill få till lite matchtempo.

Var det naktdel att ni spelat så få matcher?

– Det är svårt att säga, vi ska inte skylla på någonting. Jag tycker att Tillberga gör en bra match och vinner välförtjänt. Vi ska vara riktigt obekväma på vår hemmaplan men naturligtvis vill vi vinna även på bortaplan, avslutar Olov Englund.

Mer läsning