Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalix-talangens sorg – förlorade sin lillebror inför mötet med Vetlanda: "Han var med mig"

Christian Frohm och hans familj är i sorg.
Kalix-talangen förlorade sin lillebror bara två dagar innan laget slog Vetlanda i hemmapremiären.
– Det kändes som att han var med mig, säger 19-åringen.

Annons

TV: Se höjdpunkterna från Kalix–Vetlanda

Inför Kalix hemmapremiär mot Vetlanda på onsdagen hölls en tyst minut på Kalix IP. Hyllningen tillägnades anfallaren Christian Frohm och hans familj efter att hans nyfödda lillebror Charlie hittats död bara två dagar innan.

– I måndags när vi skulle väcka honom hade han gått bort under natten. Han blev bara 14 veckor. Han var tvilling med min lillasyster Saga som är kvar. Det är tungt, men det var plötslig spädbarnsdöd och det fanns inget vi kunde göra, säger Christian Frohm.

– De föddes lite för tidigt, men det sjuka är att det är tjejen som det har varit problem med efteråt. Charlie var det inga problem med, han var frisk hela tiden, så det kom från ingenstans i stort sett.

Christian Frohm beskriver måndagen som den värsta dagen i hans liv.

– Det kändes som att den aldrig skulle ta slut. Vi var på sjukhuset hela dagen och tiden stod stilla. I tisdags åkte jag och tränade, men det var väldigt jobbigt. Det är upp och ner hela tiden. Vissa stunder känns det bra, men i andra stunder är man nere i botten. Det är så hela tiden, det känns tomt. Men det var skönt att få spela för honom i går.

Hur upplevde du stunden med den tysta minuten?

– När jag stod där blev det väldigt jobbigt. Det kändes stort att så många ville vara där och uppmärksamma. Hela föreningen har ställt upp väldigt mycket. Det kändes bra att spela. Man fick ändra fokus i 90 minuter, sedan var det bara hem och ta hand om varandra i familjen.

LÄS ÄVEN: Kalix vände mot Vetlanda efter tränarens utbrott: "Han höll på att bli galen"

Kalix hamnade i tidigt 0–3-underläge mot Vetlanda, men lyckades vända och vinna matchen med 5–4. För Christian Frohm betydde segern enormt mycket.

– Det var otroligt viktigt för mig att vi vann. Vi sov första 20 minuterna och kanske trodde Vetlanda att vi inte skulle bli bättre. Det betyder väldigt mycket för mig att vi lyckades vrida runt matchen till vinst. Det var viktigt för hela vår säsong och det var en speciell dag för mig att vi vann.

Var Charlie med dig?

– Jag tänkte mycket på honom under matchen och självklart kändes det som att han var med. Det kan jag inte ljuga om.

Christian Frohm.

Mer läsning